Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » UML2 Tools » Re: Trouble using profile - newbie
Re: Trouble using profile - newbie [message #493350] Sun, 25 October 2009 02:23 Go to next message
Ed Merks is currently offline Ed Merks
Messages: 26000
Registered: July 2009
Senior Member
Paul,

It's best to ask on the UML2 Tools newsgroup, which I've added to the
"to" list of the reply.


Paul Bandler wrote:
> Hi,
>
> I'm new to attempting to use the UML2.1 diagram editors. I wish to
> construct a simple example of using a profile. I
> I tried to following the steps in
> http://wiki.eclipse.org/MDT-UML2Tools_How_To_Use_UML_Profile s but when it comes to applying the stereotype to
> a class in my target diagram I'm unable to find how to do this. I get
> the impression that something may have changed in the functionality since
> this tutorial was created as the context menu that I get when I
> right-click looks completely different from that given in the tutorial - I
> don't have a 'Apply Sterotype' menu item for example. On the other hand I
> see a function to add a 'redefinable template parameter' to a class, but
> looking around this looks like something from Papyrus as I found details
> of how to use this on
> http://www.papyrusuml.org/scripts/home/publigen/content/temp lates/show.asp?P=144&L=EN
> I am using the EMF bundle from the Eclipse 3.5
>
> regards,
>
> Paul
>
Re: Trouble using profile - newbie [message #493521 is a reply to message #493350] Mon, 26 October 2009 11:24 Go to previous messageGo to next message
Paul Bandler is currently offline Paul Bandler
Messages: 7
Registered: July 2009
Junior Member
Further to the difficulties using a profile described below, I have been
successful in getting the context menu for a class to show the 'Apply
Template' menu item, which when selected offers me the option to apply a
stereo type from the profile I created, but having done so there is no
change to the class that I'm trying to apply it to....
Any suggestions or clues as to what to check or pointer to working
examples of creating and applying a profile with the current release much
appreciated.
rgds,

Paul

>> Hi,
>>
>> I'm new to attempting to use the UML2.1 diagram editors. I wish to
>> construct a simple example of using a profile. I
>> I tried to following the steps in
>> a class in my target diagram I'm unable to find how to do this. I get
>> the impression that something may have changed in the functionality since
>> this tutorial was created as the context menu that I get when I
>> right-click looks completely different from that given in the tutorial - I
>> don't have a 'Apply Sterotype' menu item for example. On the other hand I
>> see a function to add a 'redefinable template parameter' to a class, but
>> looking around this looks like something from Papyrus as I found details
>> of how to use this on
>> I am using the EMF bundle from the Eclipse 3.5
>>
>> regards,
>>
>> Paul
>>



--
Re: Trouble using profile - newbie [message #494731 is a reply to message #493521] Mon, 02 November 2009 07:10 Go to previous messageGo to next message
Tatiana Fesenko is currently offline Tatiana Fesenko
Messages: 60
Registered: July 2009
Member
Hi Paul,

'Apply profile' action works fine on my platform, and judging by other messages in the forum, it works fine on other people's computers too.
Let's figure out what could happen on your machine.

1) Many people forget to Apply needed Profile first.
When you apply 'Standard' profile do you see 'Apply Stereotype' action? 'Standard' profile is available on any diagram by default.

2) What is in your error log when you open a context menu?

3) You mentioned Papyrus in your message. Do you use UML2Tools or Papyrus?

Tanya.
Re: Trouble using profile - newbie [message #625111 is a reply to message #493350] Mon, 26 October 2009 11:24 Go to previous messageGo to next message
Paul Bandler is currently offline Paul Bandler
Messages: 7
Registered: July 2009
Junior Member
Further to the difficulties using a profile described below, I have been
successful in getting the context menu for a class to show the 'Apply
Template' menu item, which when selected offers me the option to apply a
stereo type from the profile I created, but having done so there is no
change to the class that I'm trying to apply it to....
Any suggestions or clues as to what to check or pointer to working
examples of creating and applying a profile with the current release much
appreciated.
rgds,

Paul

>> Hi,
>>
>> I'm new to attempting to use the UML2.1 diagram editors. I wish to
>> construct a simple example of using a profile. I
>> I tried to following the steps in
>> a class in my target diagram I'm unable to find how to do this. I get
>> the impression that something may have changed in the functionality since
>> this tutorial was created as the context menu that I get when I
>> right-click looks completely different from that given in the tutorial - I
>> don't have a 'Apply Sterotype' menu item for example. On the other hand I
>> see a function to add a 'redefinable template parameter' to a class, but
>> looking around this looks like something from Papyrus as I found details
>> of how to use this on
>> I am using the EMF bundle from the Eclipse 3.5
>>
>> regards,
>>
>> Paul
>>



--
Re: Trouble using profile - newbie [message #625129 is a reply to message #493521] Mon, 02 November 2009 07:10 Go to previous message
Tatiana Fesenko is currently offline Tatiana Fesenko
Messages: 60
Registered: July 2009
Member
Hi Paul,

'Apply profile' action works fine on my platform, and judging by other messages in the forum, it works fine on other people's computers too.
Let's figure out what could happen on your machine.

1) Many people forget to Apply needed Profile first.
When you apply 'Standard' profile do you see 'Apply Stereotype' action? 'Standard' profile is available on any diagram by default.

2) What is in your error log when you open a context menu?

3) You mentioned Papyrus in your message. Do you use UML2Tools or Papyrus?

Tanya.
Previous Topic:"UML Editor" menu does not appear on eclipse 3.5
Next Topic:Problem adding event/trigger description to state machine transition
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Aug 23 13:34:59 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01822 seconds