Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Rich Client Platform (RCP) » Project Explorer and Markers(Questioning plugins or registrations necessary to restore missing markers in the project explorer)
Project Explorer and Markers [message #490805] Sun, 11 October 2009 00:49 Go to next message
Matt Barry is currently offline Matt Barry
Messages: 27
Registered: July 2009
Junior Member
I'm using Project Explorer in an RCP application. When launching a run configuration with some 1,000 platform plugins enabled, the problem markers appear correctly in the project explorer. However, when running with my desired 100-plugin target definition, the markers do not appear and there is no evidence in the console or logs that any bundles failed to resolve or that anything else yielded an exception. In both cases the problems are correctly reported in the problems view, so we know they were generated.

The workbench advisor is registering adapters through the IDE class at initialization using org.eclipse.ui.ide.IDE.registerAdapters(). It is also doing the project explorer image loading work-around to load the IDEInternalWorkbenchImages, so the folder icons and such appear correctly in the project explorer and problems view in both situations.

Nevertheless, the makers on files and projects do not appear when using the smaller collection of plugins. Is there something else that needs to be registered or loaded? What plugin is responsible for these markers?

Using the latest from 3.5.1. The problem occurs on both Windows Vista and Mac OS X.

Re: Project Explorer and Markers [message #495747 is a reply to message #490805] Thu, 05 November 2009 21:39 Go to previous messageGo to next message
Markus Herrmannsdoerfer is currently offline Markus Herrmannsdoerfer
Messages: 50
Registered: July 2009
Member
Hi Matt,

I just ran into the same problem. If you enable the plugin
org.eclipse.jdt.ui and all required plugins, than the markers work. If
you disable only this plugin, they do no longer work. For me, that is
very unfortunate, as I do not want to have JDT enabled.
Hope it helps you.
Cheers,

Markus

Matt Barry schrieb:
> I'm using Project Explorer in an RCP application. When launching a run
> configuration with some 1,000 platform plugins enabled, the problem
> markers appear correctly in the project explorer. However, when running
> with my desired 100-plugin target definition, the markers do not appear
> and there is no evidence in the console or logs that any bundles failed
> to resolve or that anything else yielded an exception. In both cases
> the problems are correctly reported in the problems view, so we know
> they were generated.
> The workbench advisor is registering adapters through the IDE class at
> initialization using org.eclipse.ui.ide.IDE.registerAdapters(). It is
> also doing the project explorer image loading work-around to load the
> IDEInternalWorkbenchImages, so the folder icons and such appear
> correctly in the project explorer and problems view in both situations.
> Nevertheless, the makers on files and projects do not appear when using
> the smaller collection of plugins. Is there something else that needs
> to be registered or loaded? What plugin is responsible for these markers?
> Using the latest from 3.5.1. The problem occurs on both Windows Vista
> and Mac OS X.
>
Re: Project Explorer and Markers [message #495767 is a reply to message #495747] Thu, 05 November 2009 23:41 Go to previous message
Markus Herrmannsdoerfer is currently offline Markus Herrmannsdoerfer
Messages: 50
Registered: July 2009
Member
Hi Matt,

I also found the classes in JDT UI where the stuff is implemented:

org.eclipse.jdt.internal.ui.viewsupport.ProblemMarkerManager
org.eclipse.jdt.ui.ProblemsLabelDecorator

I think the best solution for me is to clone them into my RCP.
Cheers,

Markus

Markus Herrmannsdörfer schrieb:
> Hi Matt,
>
> I just ran into the same problem. If you enable the plugin
> org.eclipse.jdt.ui and all required plugins, than the markers work. If
> you disable only this plugin, they do no longer work. For me, that is
> very unfortunate, as I do not want to have JDT enabled.
> Hope it helps you.
> Cheers,
>
> Markus
>
> Matt Barry schrieb:
>> I'm using Project Explorer in an RCP application. When launching a
>> run configuration with some 1,000 platform plugins enabled, the
>> problem markers appear correctly in the project explorer. However,
>> when running with my desired 100-plugin target definition, the markers
>> do not appear and there is no evidence in the console or logs that any
>> bundles failed to resolve or that anything else yielded an exception.
>> In both cases the problems are correctly reported in the problems
>> view, so we know they were generated. The workbench advisor is
>> registering adapters through the IDE class at initialization using
>> org.eclipse.ui.ide.IDE.registerAdapters(). It is also doing the
>> project explorer image loading work-around to load the
>> IDEInternalWorkbenchImages, so the folder icons and such appear
>> correctly in the project explorer and problems view in both
>> situations. Nevertheless, the makers on files and projects do not
>> appear when using the smaller collection of plugins. Is there
>> something else that needs to be registered or loaded? What plugin is
>> responsible for these markers? Using the latest from 3.5.1. The
>> problem occurs on both Windows Vista and Mac OS X.
>>
Previous Topic:TableViewer scrollbar problem
Next Topic:Upgrading product fails?
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Sep 20 14:12:15 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03308 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software