Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » M2T (model-to-text transformation) » [XPAND] EvaluationException
[XPAND] EvaluationException [message #487322] Tue, 22 September 2009 18:36 Go to next message
ekkehard gentz is currently offline ekkehard gentzFriend
Messages: 118
Registered: July 2009
Location: rosenheim, Germany, bavar...
Senior Member

This is a multi-part message in MIME format.
--------------060801020505060105000804
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-15; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit

from time to time if I run some workflows manually from workspace,
suddenly I got an EvaluationException : null
this happens on different lines

80753 ERROR AbstractExpressionsUsingWorkflowComponent - Error in
Component generator of type org.eclipse.xpand2.Generator:
EvaluationException : null

the only help was to restart eclipse

any idea ?
--

ekke (ekkehard gentz)
independent software-architect
senior erp-consultant
eclipse | osgi | equinox | mdsd | oaw | emf | uml
max-josefs-platz 30, D-83022 rosenheim, germany
mailto:ekke@ekkes-corner.org
homepage (de): http://gentz-software.de
blog (en): http://ekkes-corner.org
twitter: @ekkescorner
skype: ekkes-corner
Steuer-Nr: 156/220/30931 FA Rosenheim, UST-ID: DE189929490


--------------060801020505060105000804
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-15
Content-Transfer-Encoding: 8bit

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
</head>
<body bgcolor="#ffffff" text="#000000">
from time to time if I run some workflows manually from workspace,<br>
suddenly I got an EvaluationException : null <br>
this happens on different lines<br>
<br>
80753 ERROR AbstractExpressionsUsingWorkflowComponent - Error in
Component generator of type org.eclipse.xpand2.Generator: <br>


ekke
independent software architect

blog: http://ekkes-corner.org
twitter: @ekkescorner
Re: [XPAND] EvaluationException [message #488454 is a reply to message #487322] Mon, 28 September 2009 17:48 Go to previous messageGo to next message
Manfred Klug is currently offline Manfred KlugFriend
Messages: 3
Registered: July 2009
Junior Member
Quote:
from time to time if I run some workflows manually from workspace, suddenly I got an
EvaluationException : null
this happens on different lines


I can confirm the Problem. But without a stacktrace of the root exception, I see no way to diagnose the problem.
Re: [XPAND] EvaluationException [message #488494 is a reply to message #488454] Mon, 28 September 2009 21:52 Go to previous messageGo to next message
ekkehard gentz is currently offline ekkehard gentzFriend
Messages: 118
Registered: July 2009
Location: rosenheim, Germany, bavar...
Senior Member

This is a multi-part message in MIME format.
--------------010802030703030201080604
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit

Manfred Klug schrieb:
> Quote:
>> from time to time if I run some workflows manually from workspace,
>> suddenly I got an
>> EvaluationException : null this happens on different lines
>
>
> I can confirm the Problem. But without a stacktrace of the root
> exception, I see no way to diagnose the problem.
same for me - no stacktrace
only solution: restart eclipse

good to know that I'm not the only one

--

ekke (ekkehard gentz)
independent software-architect
senior erp-consultant
eclipse | osgi | equinox | mdsd | oaw | emf | uml
max-josefs-platz 30, D-83022 rosenheim, germany
mailto:ekke@ekkes-corner.org
homepage (de): http://gentz-software.de
blog (en): http://ekkes-corner.org
twitter: @ekkescorner
skype: ekkes-corner
Steuer-Nr: 156/220/30931 FA Rosenheim, UST-ID: DE189929490


--------------010802030703030201080604
Content-Type: text/html; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: 7bit

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta content="text/html;charset=UTF-8" http-equiv="Content-Type">
</head>
<body bgcolor="#ffffff" text="#000000">
Manfred Klug schrieb:
<blockquote cite="mid:h9qsu8$cqr$1@build.eclipse.org" type="cite">Quote:
<br>
<blockquote type="cite">from time to time if I run some workflows
manually from workspace, suddenly I got an
<br>
EvaluationException : null this happens on different lines
<br>
</blockquote>
<br>
<br>
I can confirm the Problem. But without a stacktrace of the root
exception, I see no way to diagnose the problem.
<br>
</blockquote>
same for me - no stacktrace<br>
only solution: restart eclipse<br>
<br>
good to know that I'm not the only one<br>
<br>
<div class="moz-signature">-- <br>
<p style="margin-bottom: 0cm;"> <font ,="" color="#808080"
face="Verdana, sans-serif"> <font size="4">ekke (ekkehard gentz)<br>
</font> <font size="3"> independent software-architect<br>
senior erp-consultant<br>
</font> <font size="2">eclipse | osgi | equinox | mdsd | oaw | emf |
uml<br>
max-josefs-platz 30, D-83022 rosenheim, germany<br>
<a class="moz-txt-link-freetext" href="mailto:ekke@ekkes-corner.org">mailto:ekke@ekkes-corner.org</a><br>
homepage (de): <a class="moz-txt-link-freetext" href="http://gentz-software.de">http://gentz-software.de</a><br>
blog (en): <a class="moz-txt-link-freetext" href="http://ekkes-corner.org">http://ekkes-corner.org</a><br>
twitter: @ekkescorner<br>
skype: ekkes-corner<br>
</font> <font size="1"> Steuer-Nr: 156/220/30931 FA Rosenheim, UST-ID:
DE189929490<br>
</font> </font> </p>
</div>
</body>
</html>

--------------010802030703030201080604--


ekke
independent software architect

blog: http://ekkes-corner.org
twitter: @ekkescorner
Re: [XPAND] EvaluationException [message #488748 is a reply to message #488494] Wed, 30 September 2009 06:19 Go to previous messageGo to next message
ekkehard gentz is currently offline ekkehard gentzFriend
Messages: 118
Registered: July 2009
Location: rosenheim, Germany, bavar...
Senior Member

This is a multi-part message in MIME format.
--------------060307080000020105030809
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit

just happened again - this time in a 'small' workflow,
but after running some other workflows before

have to restart eclipse

should I open a bugzilla ?

29973 ERROR AbstractExpressionsUsingWorkflowComponent - Error in
Component generator of type org.eclipse.xpand2.Generator:
EvaluationException : null
org::ekkescorner::oaw::cartridge::java::Naming.ext[11938,87] on line
268
'{"int","byte","short","boolean","long","float", "double","char"}.contains(t.name)'

org::ekkescorner::oaw::cartridge::java::Naming.ext[12155,19] on line
274
't.isJavaPrimitive()'

org::ekkescorner::oaw::cartridge::java::Naming.ext[5678,15] on line
145
'isPrimitive(dt)'

org::ekkescorner::oaw::cartridge::java::Naming.ext[12647,5] on line
289
'p.type.fqn()'

org::ekkescorner::oaw::cartridge::jpa::EntityAttribute.xpt[2 025,26]
on line 48
'isAssociationAsAttribute()'

org::ekkescorner::oaw::cartridge::jpa::EntityAttribute.xpt[1 641,37]
on line 36 'EXPAND persistentAttributeRoot FOR
pa'

org::ekkescorner::oaw::cartridge::jpa::EntityClass.xpt[1410, 43] on
line 31 'EXPAND
EntityAttribute::entityAttributeRoot'

org::ekkescorner::oaw::cartridge::jpa::Entity.xpt[290,74] on line 11
'EXPAND
org::ekkescorner::oaw::cartridge::jpa::EntityClass::entityCl assRoot'

org::ekkescorner::oaw::cartridge::jpa::Root.xpt[2597,19] on line 58
'EXPAND
Entity::Root'

org::ekkescorner::oaw::cartridge::jpa::Root.xpt[2237,90] on line 47
'EXPAND classRoot FOREACH
allOwnedElements().typeSelect(uml::Class).select(e|e.isMyCla ss())'

org::ekkescorner::oaw::cartridge::jpa::Root.xpt[1160,160] on line 26
'EXPAND DatenRoot FOREACH
allOwnedElements().typeSelect(uml::Package).select(e|e.owner .metaType.==(uml::Model)).select(e|e.name.matches(getJPAMode lPackageRoot()))'
[23,76] on line 1 'EXPAND
org::ekkescorner::oaw::cartridge::jpa::Root::Root FOR entityDataModel'

ekke schrieb:
> Manfred Klug schrieb:
>> Quote:
>>> from time to time if I run some workflows manually from workspace,
>>> suddenly I got an
>>> EvaluationException : null this happens on different lines
>>
>>
>> I can confirm the Problem. But without a stacktrace of the root
>> exception, I see no way to diagnose the problem.
> same for me - no stacktrace
> only solution: restart eclipse
>
> good to know that I'm not the only one
>
> --
>
> ekke (ekkehard gentz)
> independent software-architect
> senior erp-consultant
> eclipse | osgi | equinox | mdsd | oaw | emf | uml
> max-josefs-platz 30, D-83022 rosenheim, germany
> mailto:ekke@ekkes-corner.org
> homepage (de): http://gentz-software.de
> blog (en): http://ekkes-corner.org
> twitter: @ekkescorner
> skype: ekkes-corner
> Steuer-Nr: 156/220/30931 FA Rosenheim, UST-ID: DE189929490
>


--

ekke (ekkehard gentz)
independent software-architect
senior erp-consultant
eclipse | osgi | equinox | mdsd | oaw | emf | uml
max-josefs-platz 30, D-83022 rosenheim, germany
mailto:ekke@ekkes-corner.org
homepage (de): http://gentz-software.de
blog (en): http://ekkes-corner.org
twitter: @ekkescorner
skype: ekkes-corner
Steuer-Nr: 156/220/30931 FA Rosenheim, UST-ID: DE189929490


--------------060307080000020105030809
Content-Type: text/html; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta content="text/html;charset=UTF-8" http-equiv="Content-Type">
</head>
<body bgcolor="#ffffff" text="#000000">
just happened again - this time in a 'small' workflow,<br>
but after running some other workflows before<br>
<br>
have to restart eclipse<br>
<br>
should I open a bugzilla ?<br>
<br>
29973 ERROR AbstractExpressionsUsingWorkflowComponent - Error in
Component generator of type org.eclipse.xpand2.Generator: <br>
    EvaluationException : null<br>
    org::ekkescorner::oaw::cartridge::java::Naming.ext[11938,87] on
line 268
'{"int","byte","short","boolean","long","float", "double","char" }.contains(t.name)'                    


ekke
independent software architect

blog: http://ekkes-corner.org
twitter: @ekkescorner
Re: [XPAND] EvaluationException [message #488751 is a reply to message #488748] Wed, 30 September 2009 06:49 Go to previous messageGo to next message
Sebastian Zarnekow is currently offline Sebastian ZarnekowFriend
Messages: 2961
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Ekke,

please file a ticket and provide detailled information about the Xpand
version and the Eclipse version, start params etc. It would be great if
you could attach a reproducable example although I guess that this issue
cannot be reproduced reliably.

Regards,
Sebastian
--
Need professional support for Eclipse Modeling?
Go visit: http://xtext.itemis.com

ekke schrieb:
> just happened again - this time in a 'small' workflow,
> but after running some other workflows before
>
> have to restart eclipse
>
> should I open a bugzilla ?
>
> 29973 ERROR AbstractExpressionsUsingWorkflowComponent - Error in
> Component generator of type org.eclipse.xpand2.Generator:
> EvaluationException : null
> org::ekkescorner::oaw::cartridge::java::Naming.ext[11938,87] on line
> 268
> '{"int","byte","short","boolean","long","float", "double","char"}.contains(t.name)'
>
> org::ekkescorner::oaw::cartridge::java::Naming.ext[12155,19] on line
> 274
> 't.isJavaPrimitive()'
>
> org::ekkescorner::oaw::cartridge::java::Naming.ext[5678,15] on line
> 145
> 'isPrimitive(dt)'
>
> org::ekkescorner::oaw::cartridge::java::Naming.ext[12647,5] on line
> 289
> 'p.type.fqn()'
>
> org::ekkescorner::oaw::cartridge::jpa::EntityAttribute.xpt[2 025,26]
> on line 48
> 'isAssociationAsAttribute()'
>
> org::ekkescorner::oaw::cartridge::jpa::EntityAttribute.xpt[1 641,37]
> on line 36 'EXPAND persistentAttributeRoot FOR
> pa'
>
> org::ekkescorner::oaw::cartridge::jpa::EntityClass.xpt[1410, 43] on
> line 31 'EXPAND
> EntityAttribute::entityAttributeRoot'
>
> org::ekkescorner::oaw::cartridge::jpa::Entity.xpt[290,74] on line 11
> 'EXPAND
> org::ekkescorner::oaw::cartridge::jpa::EntityClass::entityCl assRoot'
>
> org::ekkescorner::oaw::cartridge::jpa::Root.xpt[2597,19] on line 58
> 'EXPAND
> Entity::Root'
>
> org::ekkescorner::oaw::cartridge::jpa::Root.xpt[2237,90] on line 47
> 'EXPAND classRoot FOREACH
> allOwnedElements().typeSelect(uml::Class).select(e|e.isMyCla ss())'
>
> org::ekkescorner::oaw::cartridge::jpa::Root.xpt[1160,160] on line 26
> 'EXPAND DatenRoot FOREACH
> allOwnedElements().typeSelect(uml::Package).select(e|e.owner .metaType.==(uml::Model)).select(e|e.name.matches(getJPAMode lPackageRoot()))'
> [23,76] on line 1 'EXPAND
> org::ekkescorner::oaw::cartridge::jpa::Root::Root FOR entityDataModel'
>
> ekke schrieb:
>> Manfred Klug schrieb:
>>> Quote:
>>>> from time to time if I run some workflows manually from workspace,
>>>> suddenly I got an
>>>> EvaluationException : null this happens on different lines
>>>
>>>
>>> I can confirm the Problem. But without a stacktrace of the root
>>> exception, I see no way to diagnose the problem.
>> same for me - no stacktrace
>> only solution: restart eclipse
>>
>> good to know that I'm not the only one
>>
>> --
>>
>> ekke (ekkehard gentz)
>> independent software-architect
>> senior erp-consultant
>> eclipse | osgi | equinox | mdsd | oaw | emf | uml
>> max-josefs-platz 30, D-83022 rosenheim, germany
>> mailto:ekke@ekkes-corner.org
>> homepage (de): http://gentz-software.de
>> blog (en): http://ekkes-corner.org
>> twitter: @ekkescorner
>> skype: ekkes-corner
>> Steuer-Nr: 156/220/30931 FA Rosenheim, UST-ID: DE189929490
>>
>
>
> --
>
> ekke (ekkehard gentz)
> independent software-architect
> senior erp-consultant
> eclipse | osgi | equinox | mdsd | oaw | emf | uml
> max-josefs-platz 30, D-83022 rosenheim, germany
> mailto:ekke@ekkes-corner.org
> homepage (de): http://gentz-software.de
> blog (en): http://ekkes-corner.org
> twitter: @ekkescorner
> skype: ekkes-corner
> Steuer-Nr: 156/220/30931 FA Rosenheim, UST-ID: DE189929490
>
Re: [XPAND] EvaluationException [message #488756 is a reply to message #488751] Wed, 30 September 2009 07:10 Go to previous message
ekkehard gentz is currently offline ekkehard gentzFriend
Messages: 118
Registered: July 2009
Location: rosenheim, Germany, bavar...
Senior Member

This is a multi-part message in MIME format.
--------------050208090600060801040703
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit

Sebastian Zarnekow schrieb:
> Hi Ekke,
>
> please file a ticket and provide detailled information about the Xpand
> version and the Eclipse version, start params etc. It would be great
> if you could attach a reproducable example although I guess that this
> issue cannot be reproduced reliably.
>
> Regards,
> Sebastian
I'll update to 0.8.0 and see if it still happens - then I'll file a ticket

there's no easy reproduceable way - because it happens after some runs
of workflows and then it happens in different workflows at different
lines of code

I'll let you know

btw: happens on 3.5 or 3.6, osx, java 6, and workflows using uml + emf
and a tree of cartridges

--

ekke (ekkehard gentz)
independent software-architect
senior erp-consultant
eclipse | osgi | equinox | mdsd | oaw | emf | uml
max-josefs-platz 30, D-83022 rosenheim, germany
mailto:ekke@ekkes-corner.org
homepage (de): http://gentz-software.de
blog (en): http://ekkes-corner.org
twitter: @ekkescorner
skype: ekkes-corner
Steuer-Nr: 156/220/30931 FA Rosenheim, UST-ID: DE189929490


--------------050208090600060801040703
Content-Type: text/html; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: 7bit

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta content="text/html;charset=UTF-8" http-equiv="Content-Type">
</head>
<body bgcolor="#ffffff" text="#000000">
Sebastian Zarnekow schrieb:
<blockquote cite="mid:h9uv2d$avp$1@build.eclipse.org" type="cite">Hi
Ekke,
<br>
<br>
please file a ticket and provide detailled information about the Xpand
version and the Eclipse version, start params etc. It would be great if
you could attach a reproducable example although I guess that this
issue cannot be reproduced reliably.
<br>
<br>
Regards,
<br>
Sebastian
<br>
</blockquote>
I'll update to 0.8.0 and see if it still happens - then I'll file a
ticket<br>
<br>
there's no easy reproduceable way - because it happens after some runs
of workflows and then it happens in different workflows at different
lines of code<br>
<br>
I'll let you know<br>
<br>
btw: happens on 3.5 or 3.6, osx, java 6, and workflows using uml + emf
and a tree of cartridges<br>
<br>
<div class="moz-signature">-- <br>
<p style="margin-bottom: 0cm;"> <font ,="" color="#808080"
face="Verdana, sans-serif"> <font size="4">ekke (ekkehard gentz)<br>
</font> <font size="3"> independent software-architect<br>
senior erp-consultant<br>
</font> <font size="2">eclipse | osgi | equinox | mdsd | oaw | emf |
uml<br>
max-josefs-platz 30, D-83022 rosenheim, germany<br>
<a class="moz-txt-link-freetext" href="mailto:ekke@ekkes-corner.org">mailto:ekke@ekkes-corner.org</a><br>
homepage (de): <a class="moz-txt-link-freetext" href="http://gentz-software.de">http://gentz-software.de</a><br>
blog (en): <a class="moz-txt-link-freetext" href="http://ekkes-corner.org">http://ekkes-corner.org</a><br>
twitter: @ekkescorner<br>
skype: ekkes-corner<br>
</font> <font size="1"> Steuer-Nr: 156/220/30931 FA Rosenheim, UST-ID:
DE189929490<br>
</font> </font> </p>
</div>
</body>
</html>

--------------050208090600060801040703--


ekke
independent software architect

blog: http://ekkes-corner.org
twitter: @ekkescorner
Previous Topic:[Announce] M2T XPAND 0.8.0M2 is available
Next Topic:reference check file from other eclipse plugin
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Dec 19 15:21:07 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02923 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software