Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Standard Widget Toolkit (SWT) » SWT programs don't work for me after Snow Leopard upgrade
SWT programs don't work for me after Snow Leopard upgrade [message #485203] Thu, 10 September 2009 19:07 Go to next message
Eclipse User
Originally posted by: bobilly34.yahoo.co.uk

I performed a format and clean install of Snow Leopard on my mac recently
and proceeded to get my development environment back online.

I installed Eclipse Galileo, and obtained all my source code from my
online repository.

All of a sudden, SWT based applications are causing me problems. The SWT
based applications crash on what's usually the 1st function call of the
program:

display = new Display();

I've run the same code from the same dev setup on Windows XP and that
seems to handle my programs fine.

Unfortunately, I'm not competent enough to debug the actual SWT code
itself and the debugger seems confused where the actual program lies.

I've tried the carbon & cocoa release and they both produce the same
problem.

Can anyone offer any help? Thank-you.
Re: SWT programs don't work for me after Snow Leopard upgrade [message #485251 is a reply to message #485203] Thu, 10 September 2009 23:52 Go to previous messageGo to next message
J. Michael Dean, M.D. is currently offline J. Michael Dean, M.D.
Messages: 218
Registered: July 2009
Senior Member
You may have been bitten by the 32 bit versus 64 bit issue. Snow Leopard
uses a 64 bit JVM and unless you installed the 64 bit Cocoa Galileo, you
will have a problem with trying to load 32 bit SWT libraries in a 64 bit
JVM. I solved this by installing a 64 bit Cocoa Galileo, which
unfortunately is not easy to find - go to the Eclipse Classic version at the
bottom of the downloads. Then you have to add all the functionalities that
would have been in the RCP or JEEE versions, but it at least works.


On 9/10/09 1:07 PM, in article
17cbc8316f9517d03037087506771bed$1@www.eclipse.org, "William Kitching"
<bobilly34@yahoo.co.uk> wrote:

> I performed a format and clean install of Snow Leopard on my mac recently
> and proceeded to get my development environment back online.
>
> I installed Eclipse Galileo, and obtained all my source code from my
> online repository.
>
> All of a sudden, SWT based applications are causing me problems. The SWT
> based applications crash on what's usually the 1st function call of the
> program:
>
> display = new Display();
>
> I've run the same code from the same dev setup on Windows XP and that
> seems to handle my programs fine.
>
> Unfortunately, I'm not competent enough to debug the actual SWT code
> itself and the debugger seems confused where the actual program lies.
>
> I've tried the carbon & cocoa release and they both produce the same
> problem.
>
> Can anyone offer any help? Thank-you.
>
Re: SWT programs don't work for me after Snow Leopard upgrade [message #485312 is a reply to message #485203] Fri, 11 September 2009 10:49 Go to previous message
Eclipse User
Originally posted by: phillipus.nowhere.net

William Kitching wrote:
> I performed a format and clean install of Snow Leopard on my mac
> recently and proceeded to get my development environment back online.
>
> I installed Eclipse Galileo, and obtained all my source code from my
> online repository.
>
> All of a sudden, SWT based applications are causing me problems. The SWT
> based applications crash on what's usually the 1st function call of the
> program:
>
> display = new Display();
>
> I've run the same code from the same dev setup on Windows XP and that
> seems to handle my programs fine.
>
> Unfortunately, I'm not competent enough to debug the actual SWT code
> itself and the debugger seems confused where the actual program lies.
>
> I've tried the carbon & cocoa release and they both produce the same
> problem.
>
> Can anyone offer any help? Thank-you.
>

Try adding the -d32 switch to your vm launch config.
Previous Topic:Main arguments for plugins tests
Next Topic:Is it possible to have a tree with only some items with checkboxes
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Sep 20 16:18:17 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02372 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software