Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Language IDEs » Java Development Tools (JDT) » Splash screen freeze
icon8.gif  Splash screen freeze [message #483942] Thu, 03 September 2009 17:10 Go to next message
No real name is currently offline No real name
Messages: 1
Registered: September 2009
Junior Member
Hi everybody.

This is my first visit to the forum, so please forgive me if this question is in the wrong place.

I am having a psychotically annoying problem with eclipse right now.

I'm using Eclipse Build ID 20090621-0832
with
IBM Rational Team Concert Build ID I20090618-1753

Now, every so often, Eclipse will freeze on the splash screen when attempting to load my workspace.

It will freeze when it goes to load
org.eclipse.wst.common.modulecore

I have searched around for a while, and can't find anyone else who has had this problem. I also have ABSOLUTELY no clue what causes this issue.

I'll reinstall Eclipse and Team Concert from scratch, make a repository connection, pull down my code, and start working. Works great. At the end of the day, I'll shut down, and the next day, everything loads just fine. Then, a couple days later, seemingly out of the blue, I'll start Eclipse when I get to work in the morning and it will just randomly freeze when loading this module.

The Eclipse console shows nothing.

So far this week, I've wasted over 5 solid hours at work reinstalling eclipse. Does anybody have any ideas about this? Perhaps I'm in the wrong forum? Maybe this has something to do with my plugins? Maybe I should be on the Team Concert forums?

Help!! Please!!
Re: Splash screen freeze [message #484145 is a reply to message #483942] Fri, 04 September 2009 12:42 Go to previous messageGo to next message
Markus Keller
Messages: 294
Registered: July 2009
Senior Member
Sounds like
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=283196

Further discussions on this should go to the eclipse.webtools newsgroup.

Markus


On 2009-09-03 19:10, langecrew@gmail.com wrote:
> Hi everybody.
>
> This is my first visit to the forum, so please forgive me if this
> question is in the wrong place.
>
> I am having a psychotically annoying problem with eclipse right now.
>
> I'm using Eclipse Build ID 20090621-0832
> with IBM Rational Team Concert Build ID I20090618-1753
>
> Now, every so often, Eclipse will freeze on the splash screen when
> attempting to load my workspace.
>
> It will freeze when it goes to load
> org.eclipse.wst.common.modulecore
>
> I have searched around for a while, and can't find anyone else who has
> had this problem. I also have ABSOLUTELY no clue what causes this issue.
>
> I'll reinstall Eclipse and Team Concert from scratch, make a repository
> connection, pull down my code, and start working. Works great. At the
> end of the day, I'll shut down, and the next day, everything loads just
> fine. Then, a couple days later, seemingly out of the blue, I'll start
> Eclipse when I get to work in the morning and it will just randomly
> freeze when loading this module.
>
> The Eclipse console shows nothing.
>
> So far this week, I've wasted over 5 solid hours at work reinstalling
> eclipse. Does anybody have any ideas about this? Perhaps I'm in the
> wrong forum? Maybe this has something to do with my plugins? Maybe I
> should be on the Team Concert forums?
>
> Help!! Please!!
Re: Splash screen freeze [message #884810 is a reply to message #483942] Mon, 11 June 2012 21:55 Go to previous message
takito maj maj is currently offline takito maj maj
Messages: 1
Registered: June 2012
Junior Member
english:
I had this error, and fix copieando folder. metadata previous backup and giving refresh my workspace projects, apparently the problem is in the plugins folder but not exactly where.

espanol:
tenia este error , y lo solucione copieando la carpeta de .metadata de un backUP anterior y dandole refresh a mis proyectos del workspace, al parecer el problema se encuentra en la carpeta de plugins pero no se exactamente en donde.

No real name wrote on Thu, 03 September 2009 13:10
Hi everybody.

This is my first visit to the forum, so please forgive me if this question is in the wrong place.

I am having a psychotically annoying problem with eclipse right now.

I'm using Eclipse Build ID 20090621-0832
with
IBM Rational Team Concert Build ID I20090618-1753

Now, every so often, Eclipse will freeze on the splash screen when attempting to load my workspace.

It will freeze when it goes to load
org.eclipse.wst.common.modulecore

I have searched around for a while, and can't find anyone else who has had this problem. I also have ABSOLUTELY no clue what causes this issue.

I'll reinstall Eclipse and Team Concert from scratch, make a repository connection, pull down my code, and start working. Works great. At the end of the day, I'll shut down, and the next day, everything loads just fine. Then, a couple days later, seemingly out of the blue, I'll start Eclipse when I get to work in the morning and it will just randomly freeze when loading this module.

The Eclipse console shows nothing.

So far this week, I've wasted over 5 solid hours at work reinstalling eclipse. Does anybody have any ideas about this? Perhaps I'm in the wrong forum? Maybe this has something to do with my plugins? Maybe I should be on the Team Concert forums?

Help!! Please!!

Previous Topic:Java source code formatter does not wrap lines at inner expressions (or settings dialog broken?)
Next Topic:Help!How to create a project from existing source by using eclipse api
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Sep 17 05:54:03 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.11446 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software