Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » Tomcat deployment issue(Web project deploys but Tomcat can't see it)
Tomcat deployment issue [message #482958] Fri, 28 August 2009 17:02 Go to next message
John Marks is currently offline John Marks
Messages: 1
Registered: August 2009
Junior Member
This happens in Eclipse Europa 3.3.1.1 under Windows XP. I read the FAQs and configured the Tomcat server to deploy directly to my Tomcat 5.5 installation directory. I create a very simple Dynamic Web Project named "test" and add it to the server and tell the server to publish it. Sure enough, I see the project under apache-tomcat-5.5.27/wtpwebapps.

I start the Tomcat server from Eclipse and I'm able to get to the ROOT home page at http://localhost:8080/. I try http://localhost:8080/test/index.html and get a 404 Error. Even when I move the project to apache-tomcat-5.5.27/webapps and start Tomcat from startup.bat the same thing happens.

I'm feeling pretty stupid about all this, but it seems like something about Tomcat has changed radically. I can't figure out how Tomcat knows what applications it can see and where they are. Does it have something to do with <Context/>?
Re: Tomcat deployment issue [message #482962 is a reply to message #482958] Fri, 28 August 2009 17:56 Go to previous message
Larry Isaacs is currently offline Larry Isaacs
Messages: 1310
Registered: July 2009
Senior Member
John Marks wrote:
> This happens in Eclipse Europa 3.3.1.1 under Windows XP. I read the FAQs
> and configured the Tomcat server to deploy directly to my Tomcat 5.5
> installation directory. I create a very simple Dynamic Web Project named
> "test" and add it to the server and tell the server to publish it. Sure
> enough, I see the project under apache-tomcat-5.5.27/wtpwebapps.
>
> I start the Tomcat server from Eclipse and I'm able to get to the ROOT
> home page at http://localhost:8080/. I try
> http://localhost:8080/test/index.html and get a 404 Error. Even when I
> move the project to apache-tomcat-5.5.27/webapps and start Tomcat from
> startup.bat the same thing happens.
>
> I'm feeling pretty stupid about all this, but it seems like something
> about Tomcat has changed radically. I can't figure out how Tomcat knows
> what applications it can see and where they are. Does it have something
> to do with <Context/>?

Are you certain there is a file named exactly "index.html" in the root
directory of the "test" webapp?

Note that Eclipse will be controlling the contents server.xml. If you
copied the "test" webapp from "wtpwebapps" to "webapps" without making
associated corrections to server.xml, such as removing the project from
the server in Eclipse, then the copy under "webapps" was likely ignored.

Cheers,
Larry
Previous Topic:Glassfish Publishing Issue
Next Topic:Changes on .restart that may affect you in this week 3.1M
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Oct 25 05:48:24 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01746 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software