Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » GEF3D » Progress on update site?
Progress on update site? [message #479679] Tue, 11 August 2009 23:58 Go to next message
Miles Parker is currently offline Miles ParkerFriend
Messages: 1340
Registered: July 2009
Senior Member
OK guys, I don't feel bad asking this as I'm going through the pain
myself right now. Do you expect to have an update site available
sometime in the near future? I can't include my 3D component until the
GEF3D component is available through an update site. Unless.. hmm, I
suppose I could just make the plugins available at my update site for
now..?

-Miles
(Eclipse AMP lead)
Re: Progress on update site? [message #479685 is a reply to message #479679] Wed, 12 August 2009 00:34 Go to previous messageGo to next message
Chris Aniszczyk is currently offline Chris AniszczykFriend
Messages: 674
Registered: July 2009
Senior Member
Miles Parker wrote:
> OK guys, I don't feel bad asking this as I'm going through the pain
> myself right now. Do you expect to have an update site available
> sometime in the near future? I can't include my 3D component until the
> GEF3D component is available through an update site. Unless.. hmm, I
> suppose I could just make the plugins available at my update site for
> now..?

I'd probably get the GEF3D team to take advantage of Athena CBI for
their build...

http://wiki.eclipse.org/Common_Build_Infrastructure/Getting_ Started/Build_In_Eclipse
http://wiki.eclipse.org/Common_Build_Infrastructure/Getting_ Started/Build_In_Hudson

They can take advantage of the common build infrastructure at
Eclipse.org to build and publish GEF3D. It just takes a bit of time to
setup.

Cheers,

Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
[OT] Re: Progress on update site? [message #479686 is a reply to message #479685] Wed, 12 August 2009 00:49 Go to previous messageGo to next message
Miles Parker is currently offline Miles ParkerFriend
Messages: 1340
Registered: July 2009
Senior Member
Chris,

When did you last use this? I tried CBI early this year along with a
bunch of other stuff but the only thing that I was able to get working
in the end was the PDE Automated Build Process. It wasn't so bad
really, especially after the week or two I spent banging my head
against the wall on other alternatives.

So.. as I'm in a cruch to get my own udpate site up, can I ask.. if it
were you, and you had a very large set of projects with new namespaces,
organization, etc.., would you try to get your existing releng
converted, or would you just go with CBI. IOTW, is it really as easy as
that doc makes it sound? ;)

thanks,

Miles


On 2009-08-11 17:34:12 -0700, Chris Aniszczyk <zx@eclipsesource.com> said:

> Miles Parker wrote:
>> OK guys, I don't feel bad asking this as I'm going through the pain
>> myself right now. Do you expect to have an update site available
>> sometime in the near future? I can't include my 3D component until the
>> GEF3D component is available through an update site. Unless.. hmm, I
>> suppose I could just make the plugins available at my update site for
>> now..?
>
> I'd probably get the GEF3D team to take advantage of Athena CBI for
> their build...
>
> http://wiki.eclipse.org/Common_Build_Infrastructure/Getting_ Started/Build_In_Eclipse
http://wiki.eclipse.org/Common_Build_Infrastructure/Getting_ Started/Build_In_Hudson

They
>
> can take advantage of the common build infrastructure at Eclipse.org to
> build and publish GEF3D. It just takes a bit of time to setup.
>
> Cheers,
>
> Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
> http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: [OT] Re: Progress on update site? [message #479688 is a reply to message #479686] Wed, 12 August 2009 01:30 Go to previous messageGo to next message
Chris Aniszczyk is currently offline Chris AniszczykFriend
Messages: 674
Registered: July 2009
Senior Member
Miles Parker wrote:
>
> Chris,
>
> When did you last use this? I tried CBI early this year along with a
> bunch of other stuff but the only thing that I was able to get working
> in the end was the PDE Automated Build Process. It wasn't so bad really,
> especially after the week or two I spent banging my head against the
> wall on other alternatives.
>
> So.. as I'm in a cruch to get my own udpate site up, can I ask.. if it
> were you, and you had a very large set of projects with new namespaces,
> organization, etc.., would you try to get your existing releng
> converted, or would you just go with CBI. IOTW, is it really as easy as
> that doc makes it sound? ;)

If you're an Eclipse project, I recommend using Athena because it works
pretty well. Once you get it working locally (wasn't that much of pain,
I had some issues with downloading files that caused some unzipping
errors which were related due to the integrity of the files... stupid
incomplete downloads), it's pretty easy to setup on the Athena build
server at Eclipse:

https://build.eclipse.org/hudson/view/Athena%20CBI/

In the end, you'll have a main build file for build.eclipse.org and a
local one for you based on your OS and all that good stuff. It took me
about half a day to get everything working.

Cheers,

Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: [OT] Re: Progress on update site? [message #479689 is a reply to message #479688] Wed, 12 August 2009 01:34 Go to previous messageGo to next message
Miles Parker is currently offline Miles ParkerFriend
Messages: 1340
Registered: July 2009
Senior Member
Thanks Chris, this is extremely helpful and timely! It looks like a lot
of modeling projects are adopting it as well. If it works as advertised
this is exactly what's been needed.

On 2009-08-11 18:30:18 -0700, Chris Aniszczyk <zx@eclipsesource.com> said:

> Miles Parker wrote:
>>
>> Chris,
>>
>> When did you last use this? I tried CBI early this year along with a
>> bunch of other stuff but the only thing that I was able to get working
>> in the end was the PDE Automated Build Process. It wasn't so bad
>> really, especially after the week or two I spent banging my head
>> against the wall on other alternatives.
>>
>> So.. as I'm in a cruch to get my own udpate site up, can I ask.. if it
>> were you, and you had a very large set of projects with new namespaces,
>> organization, etc.., would you try to get your existing releng
>> converted, or would you just go with CBI. IOTW, is it really as easy as
>> that doc makes it sound? ;)
>
> If you're an Eclipse project, I recommend using Athena because it works
> pretty well. Once you get it working locally (wasn't that much of pain,
> I had some issues with downloading files that caused some unzipping
> errors which were related due to the integrity of the files... stupid
> incomplete downloads), it's pretty easy to setup on the Athena build
> server at Eclipse:
>
> https://build.eclipse.org/hudson/view/Athena%20CBI/
>
> In the end, you'll have a main build file for build.eclipse.org and a
> local one for you based on your OS and all that good stuff. It took me
> about half a day to get everything working.
>
> Cheers,
>
> Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
> http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: Progress on update site? [message #479734 is a reply to message #479679] Wed, 12 August 2009 09:07 Go to previous messageGo to next message
Jens von Pilgrim is currently offline Jens von PilgrimFriend
Messages: 295
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Miles,

actually I have the code ready to set up an update site, but I'm not
sure yet if setting up an update site confirms with Eclipse process (as
we do not have a release yet). Anyhow, we have a problem with LWJGL or
JOGL respectively. We need one of these libraries for OpenGL. LWJGL did
not get legally approved, thus we weren't able to put it into the
Eclipse orbit. We are currently waiting for JOGL do get approved. So,
the problem is that at the moment we have to refer to an external
update site (lwjgl.org). I have asked Chris about that, and I will
proceed as soon as I know how to do that according to the Eclipse
process.

Cheers

Jens

BTW: We have changed a lot of things in GEF3D in the last days, which
may have implications on client code (your code) as well. We will add a
posting here explaining the changes, and if you have any problems I
will be happy to help you.

On 2009-08-12 01:58:16 +0200, Miles Parker <milesparker@gmail.com> said:

> OK guys, I don't feel bad asking this as I'm going through the pain
> myself right now. Do you expect to have an update site available
> sometime in the near future? I can't include my 3D component until the
> GEF3D component is available through an update site. Unless.. hmm, I
> suppose I could just make the plugins available at my update site for
> now..?
>
> -Miles
> (Eclipse AMP lead)
Re: Progress on update site? [message #479805 is a reply to message #479685] Wed, 12 August 2009 14:53 Go to previous messageGo to next message
Jens von Pilgrim is currently offline Jens von PilgrimFriend
Messages: 295
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Chris,

thanks for the links. I tried to set up a releng project for GEF3D, but
I get an error message after downloading some necessary files (as
defined in build.properties, dependencyURLs):

[build] BUILD FAILED
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/buildAll.xml:331:
The following error occurred while executing this line:
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/buildAll.xml:368:
The following error occurred while executing this line:
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/buildAllHelper.xml:574:
The following error occurred while executing this line:
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/buildAllHelper.xml:851:
The following error occurred while executing this line:
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/build.xml:24:
The following error occurred while executing this line:
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.rel eng.basebuilder/plugins/org.eclipse.pde.build_3.5.0.v2009031 2-1500/scripts/build.xml:22:
The following error occurred while executing this line:
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.rel eng.basebuilder/plugins/org.eclipse.pde.build_3.5.0.v2009031 2-1500/scripts/build.xml:43:
The following error occurred while executing this line:
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/builder/all/customTargets.xml:68:
The following error occurred while executing this line:
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/getDependencies.xml:17:
The following error occurred while executing this line:
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/getDependenciesHelper.xml:16:
The following error occurred while executing this line:
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/getDependenciesHelper.xml:81:
java.net.MalformedURLException: no protocol: ${eclipse.SDK.url}
[build] Total time: 2 seconds

Apparently, ${eclipse.SDK.url} isn't defined. I assume this is not the
right newsgroup to ask questions like this. Which mailinglist or
newsgroup can I ask instead? Would it help to check in my releng
project into GEF3D's svn, and you'd might have a look at it?

Cheers

Jens
Re: Progress on update site? [message #479885 is a reply to message #479734] Wed, 12 August 2009 21:48 Go to previous messageGo to next message
Miles Parker is currently offline Miles ParkerFriend
Messages: 1340
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Jens,

Thanks for the update. I think that is fine to use LWJGL during build
process, but you can't have it on Eclipse hosted VCS or deliver it in a
download of course. Then you can do like subversive does (hmmm.. I'm
not sure this is a compelling example!) and let people know they need
to add the additional update site. But I was just realizing that I'll
have the same issue for the AGF3D as I'll also need to refer to a
different website for that. If I can suggest you might have the
o.e.draw3d.lwjgl in a seperate feature so that people can get the rest
w/o the dependency though of course that prob. wouldn't be that useful..

Miles

On 2009-08-12 02:07:06 -0700, Jens v.P. <developer@jevopi.de> said:

> Hi Miles,
>
> actually I have the code ready to set up an update site, but I'm not
> sure yet if setting up an update site confirms with Eclipse process (as
> we do not have a release yet). Anyhow, we have a problem with LWJGL or
> JOGL respectively. We need one of these libraries for OpenGL. LWJGL did
> not get legally approved, thus we weren't able to put it into the
> Eclipse orbit. We are currently waiting for JOGL do get approved. So,
> the problem is that at the moment we have to refer to an external
> update site (lwjgl.org). I have asked Chris about that, and I will
> proceed as soon as I know how to do that according to the Eclipse
> process.
>
> Cheers
>
> Jens
>
> BTW: We have changed a lot of things in GEF3D in the last days, which
> may have implications on client code (your code) as well. We will add a
> posting here explaining the changes, and if you have any problems I
> will be happy to help you.
>
> On 2009-08-12 01:58:16 +0200, Miles Parker <milesparker@gmail.com> said:
>
>> OK guys, I don't feel bad asking this as I'm going through the pain
>> myself right now. Do you expect to have an update site available
>> sometime in the near future? I can't include my 3D component until the
>> GEF3D component is available through an update site. Unless.. hmm, I
>> suppose I could just make the plugins available at my update site for
>> now..?
>>
>> -Miles
>> (Eclipse AMP lead)
Re: Progress on update site? [message #480110 is a reply to message #479805] Thu, 13 August 2009 21:00 Go to previous messageGo to next message
Miles Parker is currently offline Miles ParkerFriend
Messages: 1340
Registered: July 2009
Senior Member
Yeah, I just got the same issue. I'll let you know if I find a solution.

On 2009-08-12 07:53:45 -0700, Jens v.P. <developer@jevopi.de> said:
> ipse.gef3d/org.eclipse.dash.common.releng/tools/scripts/getD ependenciesHelper.xml:16:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/getDependenciesHelper.xml:81:
> java.net.MalformedURLException: no protocol: ${eclipse.SDK.url}
> [build] Total time: 2 seconds
>
> Apparently, ${eclipse.SDK.url} isn't defined. I assume this is not the
> right newsgroup to ask questions like this. Which mailinglist or
> newsgroup can I ask instead? Would it help to check in my releng
> project into GEF3D's svn, and you'd might have a look at it?
>
> Cheers
>
> Jens
Re: Progress on update site? [message #480113 is a reply to message #479805] Thu, 13 August 2009 21:23 Go to previous message
Miles Parker is currently offline Miles ParkerFriend
Messages: 1340
Registered: July 2009
Senior Member
Hey Jens,

I bet you're using OS X as well, huh? I looks like its something really
silly, actually. I rechecked my URL and remember that that OS X
download has that click-through notice? If I use the target of that
then instead, then I get to the next issue. :) I'll try to write up the
rest of the experience in my blog.

Miles

On 2009-08-12 07:53:45 -0700, Jens v.P. <developer@jevopi.de> said:

> Hi Chris,
>
> thanks for the links. I tried to set up a releng project for GEF3D, but
> I get an error message after downloading some necessary files (as
> defined in build.properties, dependencyURLs):
>
> [build] BUILD FAILED
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/buildAll.xml:331:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/buildAll.xml:368:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/buildAllHelper.xml:574:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/buildAllHelper.xml:851:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/build.xml:24:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.rel eng.basebuilder/plugins/org.eclipse.pde.build_3.5.0.v2009031 2-1500/scripts/build.xml:22:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.rel eng.basebuilder/plugins/org.eclipse.pde.build_3.5.0.v2009031 2-1500/scripts/build.xml:43:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/builder/all/customTargets.xml:68:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/getDependencies.xml:17:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/getDependenciesHelper.xml:16:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/getDependenciesHelper.xml:81:
> java.net.MalformedURLException: no protocol: ${eclipse.SDK.url}
> [build] Total time: 2 seconds
>
> Apparently, ${eclipse.SDK.url} isn't defined. I assume this is not the
> right newsgroup to ask questions like this. Which mailinglist or
> newsgroup can I ask instead? Would it help to check in my releng
> project into GEF3D's svn, and you'd might have a look at it?
>
> Cheers
>
> Jens
Re: Progress on update site? [message #562701 is a reply to message #479679] Wed, 12 August 2009 00:34 Go to previous message
Chris Aniszczyk is currently offline Chris AniszczykFriend
Messages: 674
Registered: July 2009
Senior Member
Miles Parker wrote:
> OK guys, I don't feel bad asking this as I'm going through the pain
> myself right now. Do you expect to have an update site available
> sometime in the near future? I can't include my 3D component until the
> GEF3D component is available through an update site. Unless.. hmm, I
> suppose I could just make the plugins available at my update site for
> now..?

I'd probably get the GEF3D team to take advantage of Athena CBI for
their build...

http://wiki.eclipse.org/Common_Build_Infrastructure/Getting_ Started/Build_In_Eclipse
http://wiki.eclipse.org/Common_Build_Infrastructure/Getting_ Started/Build_In_Hudson

They can take advantage of the common build infrastructure at
Eclipse.org to build and publish GEF3D. It just takes a bit of time to
setup.

Cheers,

Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
[OT] Re: Progress on update site? [message #562720 is a reply to message #479685] Wed, 12 August 2009 00:49 Go to previous message
Miles Parker is currently offline Miles ParkerFriend
Messages: 1340
Registered: July 2009
Senior Member
Chris,

When did you last use this? I tried CBI early this year along with a
bunch of other stuff but the only thing that I was able to get working
in the end was the PDE Automated Build Process. It wasn't so bad
really, especially after the week or two I spent banging my head
against the wall on other alternatives.

So.. as I'm in a cruch to get my own udpate site up, can I ask.. if it
were you, and you had a very large set of projects with new namespaces,
organization, etc.., would you try to get your existing releng
converted, or would you just go with CBI. IOTW, is it really as easy as
that doc makes it sound? ;)

thanks,

Miles


On 2009-08-11 17:34:12 -0700, Chris Aniszczyk <zx@eclipsesource.com> said:

> Miles Parker wrote:
>> OK guys, I don't feel bad asking this as I'm going through the pain
>> myself right now. Do you expect to have an update site available
>> sometime in the near future? I can't include my 3D component until the
>> GEF3D component is available through an update site. Unless.. hmm, I
>> suppose I could just make the plugins available at my update site for
>> now..?
>
> I'd probably get the GEF3D team to take advantage of Athena CBI for
> their build...
>
> http://wiki.eclipse.org/Common_Build_Infrastructure/Getting_ Started/Build_In_Eclipse
http://wiki.eclipse.org/Common_Build_Infrastructure/Getting_ Started/Build_In_Hudson

They
>
> can take advantage of the common build infrastructure at Eclipse.org to
> build and publish GEF3D. It just takes a bit of time to setup.
>
> Cheers,
>
> Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
> http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: [OT] Re: Progress on update site? [message #562748 is a reply to message #479686] Wed, 12 August 2009 01:30 Go to previous message
Chris Aniszczyk is currently offline Chris AniszczykFriend
Messages: 674
Registered: July 2009
Senior Member
Miles Parker wrote:
>
> Chris,
>
> When did you last use this? I tried CBI early this year along with a
> bunch of other stuff but the only thing that I was able to get working
> in the end was the PDE Automated Build Process. It wasn't so bad really,
> especially after the week or two I spent banging my head against the
> wall on other alternatives.
>
> So.. as I'm in a cruch to get my own udpate site up, can I ask.. if it
> were you, and you had a very large set of projects with new namespaces,
> organization, etc.., would you try to get your existing releng
> converted, or would you just go with CBI. IOTW, is it really as easy as
> that doc makes it sound? ;)

If you're an Eclipse project, I recommend using Athena because it works
pretty well. Once you get it working locally (wasn't that much of pain,
I had some issues with downloading files that caused some unzipping
errors which were related due to the integrity of the files... stupid
incomplete downloads), it's pretty easy to setup on the Athena build
server at Eclipse:

https://build.eclipse.org/hudson/view/Athena%20CBI/

In the end, you'll have a main build file for build.eclipse.org and a
local one for you based on your OS and all that good stuff. It took me
about half a day to get everything working.

Cheers,

Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: [OT] Re: Progress on update site? [message #562771 is a reply to message #479688] Wed, 12 August 2009 01:34 Go to previous message
Miles Parker is currently offline Miles ParkerFriend
Messages: 1340
Registered: July 2009
Senior Member
Thanks Chris, this is extremely helpful and timely! It looks like a lot
of modeling projects are adopting it as well. If it works as advertised
this is exactly what's been needed.

On 2009-08-11 18:30:18 -0700, Chris Aniszczyk <zx@eclipsesource.com> said:

> Miles Parker wrote:
>>
>> Chris,
>>
>> When did you last use this? I tried CBI early this year along with a
>> bunch of other stuff but the only thing that I was able to get working
>> in the end was the PDE Automated Build Process. It wasn't so bad
>> really, especially after the week or two I spent banging my head
>> against the wall on other alternatives.
>>
>> So.. as I'm in a cruch to get my own udpate site up, can I ask.. if it
>> were you, and you had a very large set of projects with new namespaces,
>> organization, etc.., would you try to get your existing releng
>> converted, or would you just go with CBI. IOTW, is it really as easy as
>> that doc makes it sound? ;)
>
> If you're an Eclipse project, I recommend using Athena because it works
> pretty well. Once you get it working locally (wasn't that much of pain,
> I had some issues with downloading files that caused some unzipping
> errors which were related due to the integrity of the files... stupid
> incomplete downloads), it's pretty easy to setup on the Athena build
> server at Eclipse:
>
> https://build.eclipse.org/hudson/view/Athena%20CBI/
>
> In the end, you'll have a main build file for build.eclipse.org and a
> local one for you based on your OS and all that good stuff. It took me
> about half a day to get everything working.
>
> Cheers,
>
> Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
> http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: Progress on update site? [message #562794 is a reply to message #479679] Wed, 12 August 2009 09:07 Go to previous message
Jens von Pilgrim is currently offline Jens von PilgrimFriend
Messages: 295
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Miles,

actually I have the code ready to set up an update site, but I'm not
sure yet if setting up an update site confirms with Eclipse process (as
we do not have a release yet). Anyhow, we have a problem with LWJGL or
JOGL respectively. We need one of these libraries for OpenGL. LWJGL did
not get legally approved, thus we weren't able to put it into the
Eclipse orbit. We are currently waiting for JOGL do get approved. So,
the problem is that at the moment we have to refer to an external
update site (lwjgl.org). I have asked Chris about that, and I will
proceed as soon as I know how to do that according to the Eclipse
process.

Cheers

Jens

BTW: We have changed a lot of things in GEF3D in the last days, which
may have implications on client code (your code) as well. We will add a
posting here explaining the changes, and if you have any problems I
will be happy to help you.

On 2009-08-12 01:58:16 +0200, Miles Parker <milesparker@gmail.com> said:

> OK guys, I don't feel bad asking this as I'm going through the pain
> myself right now. Do you expect to have an update site available
> sometime in the near future? I can't include my 3D component until the
> GEF3D component is available through an update site. Unless.. hmm, I
> suppose I could just make the plugins available at my update site for
> now..?
>
> -Miles
> (Eclipse AMP lead)
Re: Progress on update site? [message #562807 is a reply to message #479685] Wed, 12 August 2009 14:53 Go to previous message
Jens von Pilgrim is currently offline Jens von PilgrimFriend
Messages: 295
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Chris,

thanks for the links. I tried to set up a releng project for GEF3D, but
I get an error message after downloading some necessary files (as
defined in build.properties, dependencyURLs):

[build] BUILD FAILED
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/buildAll.xml:331:
The following error occurred while executing this line:
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/buildAll.xml:368:
The following error occurred while executing this line:
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/buildAllHelper.xml:574:
The following error occurred while executing this line:
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/buildAllHelper.xml:851:
The following error occurred while executing this line:
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/build.xml:24:
The following error occurred while executing this line:
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.rel eng.basebuilder/plugins/org.eclipse.pde.build_3.5.0.v2009031 2-1500/scripts/build.xml:22:
The following error occurred while executing this line:
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.rel eng.basebuilder/plugins/org.eclipse.pde.build_3.5.0.v2009031 2-1500/scripts/build.xml:43:
The following error occurred while executing this line:
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/builder/all/customTargets.xml:68:
The following error occurred while executing this line:
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/getDependencies.xml:17:
The following error occurred while executing this line:
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/getDependenciesHelper.xml:16:
The following error occurred while executing this line:
[build]
/Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/getDependenciesHelper.xml:81:
java.net.MalformedURLException: no protocol: ${eclipse.SDK.url}
[build] Total time: 2 seconds

Apparently, ${eclipse.SDK.url} isn't defined. I assume this is not the
right newsgroup to ask questions like this. Which mailinglist or
newsgroup can I ask instead? Would it help to check in my releng
project into GEF3D's svn, and you'd might have a look at it?

Cheers

Jens
Re: Progress on update site? [message #562831 is a reply to message #479734] Wed, 12 August 2009 21:48 Go to previous message
Miles Parker is currently offline Miles ParkerFriend
Messages: 1340
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Jens,

Thanks for the update. I think that is fine to use LWJGL during build
process, but you can't have it on Eclipse hosted VCS or deliver it in a
download of course. Then you can do like subversive does (hmmm.. I'm
not sure this is a compelling example!) and let people know they need
to add the additional update site. But I was just realizing that I'll
have the same issue for the AGF3D as I'll also need to refer to a
different website for that. If I can suggest you might have the
o.e.draw3d.lwjgl in a seperate feature so that people can get the rest
w/o the dependency though of course that prob. wouldn't be that useful..

Miles

On 2009-08-12 02:07:06 -0700, Jens v.P. <developer@jevopi.de> said:

> Hi Miles,
>
> actually I have the code ready to set up an update site, but I'm not
> sure yet if setting up an update site confirms with Eclipse process (as
> we do not have a release yet). Anyhow, we have a problem with LWJGL or
> JOGL respectively. We need one of these libraries for OpenGL. LWJGL did
> not get legally approved, thus we weren't able to put it into the
> Eclipse orbit. We are currently waiting for JOGL do get approved. So,
> the problem is that at the moment we have to refer to an external
> update site (lwjgl.org). I have asked Chris about that, and I will
> proceed as soon as I know how to do that according to the Eclipse
> process.
>
> Cheers
>
> Jens
>
> BTW: We have changed a lot of things in GEF3D in the last days, which
> may have implications on client code (your code) as well. We will add a
> posting here explaining the changes, and if you have any problems I
> will be happy to help you.
>
> On 2009-08-12 01:58:16 +0200, Miles Parker <milesparker@gmail.com> said:
>
>> OK guys, I don't feel bad asking this as I'm going through the pain
>> myself right now. Do you expect to have an update site available
>> sometime in the near future? I can't include my 3D component until the
>> GEF3D component is available through an update site. Unless.. hmm, I
>> suppose I could just make the plugins available at my update site for
>> now..?
>>
>> -Miles
>> (Eclipse AMP lead)
Re: Progress on update site? [message #562855 is a reply to message #479805] Thu, 13 August 2009 21:00 Go to previous message
Miles Parker is currently offline Miles ParkerFriend
Messages: 1340
Registered: July 2009
Senior Member
Yeah, I just got the same issue. I'll let you know if I find a solution.

On 2009-08-12 07:53:45 -0700, Jens v.P. <developer@jevopi.de> said:
> ipse.gef3d/org.eclipse.dash.common.releng/tools/scripts/getD ependenciesHelper.xml:16:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/getDependenciesHelper.xml:81:
> java.net.MalformedURLException: no protocol: ${eclipse.SDK.url}
> [build] Total time: 2 seconds
>
> Apparently, ${eclipse.SDK.url} isn't defined. I assume this is not the
> right newsgroup to ask questions like this. Which mailinglist or
> newsgroup can I ask instead? Would it help to check in my releng
> project into GEF3D's svn, and you'd might have a look at it?
>
> Cheers
>
> Jens
Re: Progress on update site? [message #562880 is a reply to message #479805] Thu, 13 August 2009 21:23 Go to previous message
Miles Parker is currently offline Miles ParkerFriend
Messages: 1340
Registered: July 2009
Senior Member
Hey Jens,

I bet you're using OS X as well, huh? I looks like its something really
silly, actually. I rechecked my URL and remember that that OS X
download has that click-through notice? If I use the target of that
then instead, then I get to the next issue. :) I'll try to write up the
rest of the experience in my blog.

Miles

On 2009-08-12 07:53:45 -0700, Jens v.P. <developer@jevopi.de> said:

> Hi Chris,
>
> thanks for the links. I tried to set up a releng project for GEF3D, but
> I get an error message after downloading some necessary files (as
> defined in build.properties, dependencyURLs):
>
> [build] BUILD FAILED
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/buildAll.xml:331:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/buildAll.xml:368:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/buildAllHelper.xml:574:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/buildAllHelper.xml:851:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/build.xml:24:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.rel eng.basebuilder/plugins/org.eclipse.pde.build_3.5.0.v2009031 2-1500/scripts/build.xml:22:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.rel eng.basebuilder/plugins/org.eclipse.pde.build_3.5.0.v2009031 2-1500/scripts/build.xml:43:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/builder/all/customTargets.xml:68:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/getDependencies.xml:17:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/getDependenciesHelper.xml:16:
> The following error occurred while executing this line:
> [build]
> /Users/jpilgrim/workspaces/org.eclipse.gef3d/org.eclipse.das h.common.releng/tools/scripts/getDependenciesHelper.xml:81:
> java.net.MalformedURLException: no protocol: ${eclipse.SDK.url}
> [build] Total time: 2 seconds
>
> Apparently, ${eclipse.SDK.url} isn't defined. I assume this is not the
> right newsgroup to ask questions like this. Which mailinglist or
> newsgroup can I ask instead? Would it help to check in my releng
> project into GEF3D's svn, and you'd might have a look at it?
>
> Cheers
>
> Jens
Previous Topic:Progress on update site?
Next Topic:Changes in GEF3D API
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Dec 21 15:14:32 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02649 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software