Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » UML2 Tools » Generating UML2Tools diagram: org/eclipse/gmf/gmfgraph/LayoutRef
Generating UML2Tools diagram: org/eclipse/gmf/gmfgraph/LayoutRef [message #475284] Thu, 07 August 2008 15:21 Go to next message
Niels Brouwers is currently offline Niels BrouwersFriend
Messages: 77
Registered: July 2009
Member
Hi all,

as one might have guessed from my previous post, I am trying to customize
an UML2Tools class diagram to better suit our needs. Currently, I am/was
at the point that I could generate my own version of the diagram in a
different plugin. What I did to come this way is:

- import org.eclipse.uml2.diagram.def as source project
- import org.eclipse.uml2.diagram.clazz as source project
- copied GMF models class.gmftool, class.gmfmap, class.gmfgen, class.trace
within the org.eclipse.uml2.diagram.def project and renamed them to
structureDiagram.*
- refactored org.eclipse.uml2.diagram.clazz project to my.diagram.structure
- opened structureDiagram.gmfmap with a text editor and renamed each
occurrence of class.gmftool to structureDiagram.gmftool
- opened structureDiagram.gmfgen with a text editor and renamed each
occurrence of org.eclipse.uml2.diagram.clazz with my.diagram.structure
- generated the UML2Tools diagram from structureDiagram.gmfgen
- modified plugin.properties to contain customized strings

Tested the plugin by running it as an eclipse application (after editing
the code a bit to remove an error). All worked OK!

Now, obviously I ran into an error otherwise I wouldn't be writing this
message now ;-)

I adapted the pallette of my diagram to include a Component in the
palette. Furthermore, I added a group containing some Creation Tools.
That's all ....

Now the problem is that I can not generate the gmfgen model from the
gmfmap model. When I press 'Finish' at the final step of the 'Create
Generator Model' wizard (just after I set the location of the dynamic
templates), the following error appears in the white area just below
'Specify Transformation Options' text:
"org/eclipse/gmf/gmfgraph/LayoutRef"

That is the only error message I get. When I press 'Finish', the
generation is not started and the error still remains to appear.

Can someone please advice on this problem?

Thank you in advance!

Kind regards,
Niels Brouwers.
Re: Generating UML2Tools diagram: org/eclipse/gmf/gmfgraph/LayoutRef [message #475285 is a reply to message #475284] Fri, 08 August 2008 09:43 Go to previous message
Niels Brouwers is currently offline Niels BrouwersFriend
Messages: 77
Registered: July 2009
Member
Hi all,

I have already figured out that this was (also) a dependency problem.
Although I had installed all the required plug-ins, my installation
preferred an older version of plugin org.eclipse.gmf.graphdef, which
didn't contain class LayoutRef.

Kind regards,
Niels Brouwers.
Re: Generating UML2Tools diagram: org/eclipse/gmf/gmfgraph/LayoutRef [message #622592 is a reply to message #475284] Fri, 08 August 2008 09:43 Go to previous message
Niels Brouwers is currently offline Niels BrouwersFriend
Messages: 77
Registered: July 2009
Member
Hi all,

I have already figured out that this was (also) a dependency problem.
Although I had installed all the required plug-ins, my installation
preferred an older version of plugin org.eclipse.gmf.graphdef, which
didn't contain class LayoutRef.

Kind regards,
Niels Brouwers.
Previous Topic:Generating UML2Tools diagram: org/eclipse/gmf/gmfgraph/LayoutRef
Next Topic:Re: Problem while re-generating UML2Tools clazz diagram
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Aug 31 00:44:40 GMT 2016

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02014 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software