Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Platform - User Assistance (UA) » Problems getting HELP_HOME to function in RCP
Problems getting HELP_HOME to function in RCP [message #475069] Thu, 15 January 2009 09:03 Go to next message
test is currently offline test
Messages: 51
Registered: July 2009
Member
I am having problems getting my RCP to display a customized page in the
Help > Help Contents window (right hand pane).

I have followed the tutorial here
( http://www.eclipse.org/articles/article.php?file=Article-Add ingHelpToRCP/index.html)
to create a test RCP and basic Help plugin. This works fine.

I have added the plugin_customization.ini file and accompanying property
in the plugin.xml Extensions:

<property
name="preferenceCustomization"
value="plugin_customization.ini">
</property>

I have added the following line to the plugin_customization.ini file:

org.eclipse.help.base/HELP_HOME=/com.myplugin.help/html.inde x.html

However, it still displays the default Eclipse page located in:

org.eclipse.help.base

No matter what I do, I can't get it to override the Eclipse page.

When I export the RCP and then open the org.eclipse.help.base JAR and
modify the preferences.ini file directly to point HELP_HOME to where I
want, it DOES work...

Any ideas why I cannot get it to override the default page unless I
modify the preferences.ini?
Re: Problems getting HELP_HOME to function in RCP [message #475072 is a reply to message #475069] Thu, 15 January 2009 09:09 Go to previous messageGo to next message
test is currently offline test
Messages: 51
Registered: July 2009
Member
Just to add that after exporting the RCP project I looked in the main
RCP product JAR to check what the plugin_customization.ini file
contained. Surprisingly, it contains this line:

org.eclipse.ui/SHOW_PROGRESS_ON_STARTUP = false

But nowhere can I find my line:

org.eclipse.help.base/HELP_HOME=/com.myplugin.help/html/inde x.html

And when i then re-open the plugin_customization.ini file within
Eclipse, it also no longer contains my line.

It seems this overwrite is happening during the export and test launch.

Any ideas why my line is being removed and overwritten? This seems key
to the whole thing!

Thanks.
Re: Problems getting HELP_HOME to function in RCP [message #475074 is a reply to message #475072] Thu, 15 January 2009 13:02 Go to previous messageGo to next message
Chris Goldthorpe is currently offline Chris Goldthorpe
Messages: 815
Registered: July 2009
Senior Member
That would explain everything. I'm not sure why your
plugin_customization.ini is getting overwritten, you may want to post
that question on the eclipse.platform.rcp newsgroup

James Hurrell wrote:
> Just to add that after exporting the RCP project I looked in the main
> RCP product JAR to check what the plugin_customization.ini file
> contained. Surprisingly, it contains this line:
>
> org.eclipse.ui/SHOW_PROGRESS_ON_STARTUP = false
>
> But nowhere can I find my line:
>
> org.eclipse.help.base/HELP_HOME=/com.myplugin.help/html/inde x.html
>
> And when i then re-open the plugin_customization.ini file within
> Eclipse, it also no longer contains my line.
>
> It seems this overwrite is happening during the export and test launch.
>
> Any ideas why my line is being removed and overwritten? This seems key
> to the whole thing!
>
> Thanks.
Re: Problems getting HELP_HOME to function in RCP [message #522945 is a reply to message #475074] Wed, 24 March 2010 11:29 Go to previous messageGo to next message
cbhunni is currently offline cbhunni
Messages: 9
Registered: March 2010
Junior Member
Hello,
I was just wondering if you ever figured out what was going on with the ini file getting overwritten?... I'm seeing the same behavior if I run my product by clicking the "Launch an Eclipse application" link on the Product's overview tab. However, if I right click on my rcp app plugin and select Run As -> Eclipse Application, the ini file does not get overwritten. I'm just needing this ini file to set the default help contents page.

Thanks so much for any help! Smile
Re: Problems getting HELP_HOME to function in RCP [message #523284 is a reply to message #522945] Thu, 25 March 2010 14:36 Go to previous messageGo to next message
cbhunni is currently offline cbhunni
Messages: 9
Registered: March 2010
Junior Member
Might have ill-effects later, not sure, but setting the ini file to Read-only stopped it from being overwritten and I now see my default page.
Re: Problems getting HELP_HOME to function in RCP [message #622798 is a reply to message #475069] Thu, 15 January 2009 09:09 Go to previous messageGo to next message
test is currently offline test
Messages: 51
Registered: July 2009
Member
Just to add that after exporting the RCP project I looked in the main
RCP product JAR to check what the plugin_customization.ini file
contained. Surprisingly, it contains this line:

org.eclipse.ui/SHOW_PROGRESS_ON_STARTUP = false

But nowhere can I find my line:

org.eclipse.help.base/HELP_HOME=/com.myplugin.help/html/inde x.html

And when i then re-open the plugin_customization.ini file within
Eclipse, it also no longer contains my line.

It seems this overwrite is happening during the export and test launch.

Any ideas why my line is being removed and overwritten? This seems key
to the whole thing!

Thanks.
Re: Problems getting HELP_HOME to function in RCP [message #622799 is a reply to message #475072] Thu, 15 January 2009 13:02 Go to previous messageGo to next message
Chris Goldthorpe is currently offline Chris Goldthorpe
Messages: 815
Registered: July 2009
Senior Member
That would explain everything. I'm not sure why your
plugin_customization.ini is getting overwritten, you may want to post
that question on the eclipse.platform.rcp newsgroup

James Hurrell wrote:
> Just to add that after exporting the RCP project I looked in the main
> RCP product JAR to check what the plugin_customization.ini file
> contained. Surprisingly, it contains this line:
>
> org.eclipse.ui/SHOW_PROGRESS_ON_STARTUP = false
>
> But nowhere can I find my line:
>
> org.eclipse.help.base/HELP_HOME=/com.myplugin.help/html/inde x.html
>
> And when i then re-open the plugin_customization.ini file within
> Eclipse, it also no longer contains my line.
>
> It seems this overwrite is happening during the export and test launch.
>
> Any ideas why my line is being removed and overwritten? This seems key
> to the whole thing!
>
> Thanks.
Re: Problems getting HELP_HOME to function in RCP [message #623971 is a reply to message #475074] Wed, 24 March 2010 11:29 Go to previous messageGo to next message
cbhunni is currently offline cbhunni
Messages: 9
Registered: March 2010
Junior Member
Hello,
I was just wondering if you ever figured out what was going on with the ini file getting overwritten?... I'm seeing the same behavior if I run my product by clicking the "Launch an Eclipse application" link on the Product's overview tab. However, if I right click on my rcp app plugin and select Run As -> Eclipse Application, the ini file does not get overwritten. I'm just needing this ini file to set the default help contents page.

Thanks so much for any help! :)
Re: Problems getting HELP_HOME to function in RCP [message #623978 is a reply to message #522945] Thu, 25 March 2010 14:36 Go to previous message
cbhunni is currently offline cbhunni
Messages: 9
Registered: March 2010
Junior Member
Might have ill-effects later, not sure, but setting the ini file to Read-only stopped it from being overwritten and I now see my default page.
Previous Topic:Trying To Run Infocenter Standalone
Next Topic:Disabling/removing the Index tab in plug-in help?
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Jul 31 19:54:50 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.05542 seconds