Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » JavaServer Faces » JSF page not rendering components inside <f:view> tag during runtime but does in editor
JSF page not rendering components inside <f:view> tag during runtime but does in editor [message #474942] Mon, 23 July 2007 11:50 Go to next message
Steve Whatmore is currently offline Steve Whatmore
Messages: 6
Registered: July 2009
Junior Member
Good morning,

I am going through the JSF tutorial that I found at the following address:

http://www.coreservlets.com/JSF-Tutorial/

and the problem is that when I am working on a JSF page in the Eclipse
editor it is rendering fine as shown in the attachments.

However when I run it in my Tomcat server (Tomcat 6.x), everything inside
the <f::view> tag does not render. I have validated this by moving certain
standard HTML tags and have indeed narrowed it down to everything inside the
<f:view> tag. The page that gets rendered is also shown in one of the
attachments, including the actual source view of that page.

I checked the that the appropriate JSF jars files have been deployed to the
Tomcat instance as evidenced in the attachments

Has anyone ran across this problem and more importantly how do I resolve
this.

Thanks in advance.

Steve W






Re: JSF page not rendering components inside <f:view> tag during runtime but does in editor [message #474943 is a reply to message #474942] Mon, 23 July 2007 14:30 Go to previous messageGo to next message
Gerry Kessler is currently offline Gerry Kessler
Messages: 125
Registered: July 2009
Senior Member
Steve,

Are there any errors showing up in the Tomcat logs? Also, I notice that
you seem to have defined a JSF Library using Sun implementation jars, but
have MyFaces implementation jars in the WEB-INF/lib directory. I suspect
that you probably have some kind of Tomcat/MyFaces configuration issue that
would be best answered on one of those newsgroups.

If you haven't done so already, I would also suggest that you first go
through the JSF Basic Tutorial that you will find under Help--> JSF Tooling
User Guide --> Getting Started.

Regards,
Gerry Kessler
WTP JSF Tools Team


"Steve Whatmore" <stevenw@sigmasoft.ca> wrote in message
news:f82iod$m4g$1@build.eclipse.org...
> Good morning,
>
> I am going through the JSF tutorial that I found at the following address:
>
> http://www.coreservlets.com/JSF-Tutorial/
>
> and the problem is that when I am working on a JSF page in the Eclipse
> editor it is rendering fine as shown in the attachments.
>
> However when I run it in my Tomcat server (Tomcat 6.x), everything inside
> the <f::view> tag does not render. I have validated this by moving certain
> standard HTML tags and have indeed narrowed it down to everything inside
> the <f:view> tag. The page that gets rendered is also shown in one of the
> attachments, including the actual source view of that page.
>
> I checked the that the appropriate JSF jars files have been deployed to
> the Tomcat instance as evidenced in the attachments
>
> Has anyone ran across this problem and more importantly how do I resolve
> this.
>
> Thanks in advance.
>
> Steve W
>
>
>
Re: JSF page not rendering components inside <f:view> tag during runtime but does in editor [message #474944 is a reply to message #474943] Mon, 23 July 2007 15:04 Go to previous message
Steve Whatmore is currently offline Steve Whatmore
Messages: 6
Registered: July 2009
Junior Member
Actually that is exactly what I did, started from scratched and redefined
the JSF implementation library and then created the JSF project from there.

The new project seemed to work fine with the new JSF library definition so I
then recreated the tutorial project from there.

Seemed to work, not exactly sure why (which I hate when I can't explain why
things just happen to start working) but works now nonetheless.

Probably just some sort of funky problem with the JSF library not being
defined 100% correct or being deployed to the RTE Tomcat properly.

Thanks


"Gerry Kessler" <gerry.kessler@oracle.com> wrote in message
news:f82s48$9li$1@build.eclipse.org...
> Steve,
>
> Are there any errors showing up in the Tomcat logs? Also, I notice that
> you seem to have defined a JSF Library using Sun implementation jars, but
> have MyFaces implementation jars in the WEB-INF/lib directory. I suspect
> that you probably have some kind of Tomcat/MyFaces configuration issue
> that would be best answered on one of those newsgroups.
>
> If you haven't done so already, I would also suggest that you first go
> through the JSF Basic Tutorial that you will find under Help--> JSF
> Tooling User Guide --> Getting Started.
>
> Regards,
> Gerry Kessler
> WTP JSF Tools Team
>
>
> "Steve Whatmore" <stevenw@sigmasoft.ca> wrote in message
> news:f82iod$m4g$1@build.eclipse.org...
>> Good morning,
>>
>> I am going through the JSF tutorial that I found at the following
>> address:
>>
>> http://www.coreservlets.com/JSF-Tutorial/
>>
>> and the problem is that when I am working on a JSF page in the Eclipse
>> editor it is rendering fine as shown in the attachments.
>>
>> However when I run it in my Tomcat server (Tomcat 6.x), everything inside
>> the <f::view> tag does not render. I have validated this by moving
>> certain standard HTML tags and have indeed narrowed it down to everything
>> inside the <f:view> tag. The page that gets rendered is also shown in one
>> of the attachments, including the actual source view of that page.
>>
>> I checked the that the appropriate JSF jars files have been deployed to
>> the Tomcat instance as evidenced in the attachments
>>
>> Has anyone ran across this problem and more importantly how do I resolve
>> this.
>>
>> Thanks in advance.
>>
>> Steve W
>>
>>
>>
>
>
Re: JSF page not rendering components inside <f:view> tag during runtime but does in editor [message #613242 is a reply to message #474942] Mon, 23 July 2007 14:30 Go to previous message
Gerry Kessler is currently offline Gerry Kessler
Messages: 125
Registered: July 2009
Senior Member
Steve,

Are there any errors showing up in the Tomcat logs? Also, I notice that
you seem to have defined a JSF Library using Sun implementation jars, but
have MyFaces implementation jars in the WEB-INF/lib directory. I suspect
that you probably have some kind of Tomcat/MyFaces configuration issue that
would be best answered on one of those newsgroups.

If you haven't done so already, I would also suggest that you first go
through the JSF Basic Tutorial that you will find under Help--> JSF Tooling
User Guide --> Getting Started.

Regards,
Gerry Kessler
WTP JSF Tools Team


"Steve Whatmore" <stevenw@sigmasoft.ca> wrote in message
news:f82iod$m4g$1@build.eclipse.org...
> Good morning,
>
> I am going through the JSF tutorial that I found at the following address:
>
> http://www.coreservlets.com/JSF-Tutorial/
>
> and the problem is that when I am working on a JSF page in the Eclipse
> editor it is rendering fine as shown in the attachments.
>
> However when I run it in my Tomcat server (Tomcat 6.x), everything inside
> the <f::view> tag does not render. I have validated this by moving certain
> standard HTML tags and have indeed narrowed it down to everything inside
> the <f:view> tag. The page that gets rendered is also shown in one of the
> attachments, including the actual source view of that page.
>
> I checked the that the appropriate JSF jars files have been deployed to
> the Tomcat instance as evidenced in the attachments
>
> Has anyone ran across this problem and more importantly how do I resolve
> this.
>
> Thanks in advance.
>
> Steve W
>
>
>
Re: JSF page not rendering components inside <f:view> tag during runtime but does in editor [message #613243 is a reply to message #474943] Mon, 23 July 2007 15:04 Go to previous message
Steve Whatmore is currently offline Steve Whatmore
Messages: 6
Registered: July 2009
Junior Member
Actually that is exactly what I did, started from scratched and redefined
the JSF implementation library and then created the JSF project from there.

The new project seemed to work fine with the new JSF library definition so I
then recreated the tutorial project from there.

Seemed to work, not exactly sure why (which I hate when I can't explain why
things just happen to start working) but works now nonetheless.

Probably just some sort of funky problem with the JSF library not being
defined 100% correct or being deployed to the RTE Tomcat properly.

Thanks


"Gerry Kessler" <gerry.kessler@oracle.com> wrote in message
news:f82s48$9li$1@build.eclipse.org...
> Steve,
>
> Are there any errors showing up in the Tomcat logs? Also, I notice that
> you seem to have defined a JSF Library using Sun implementation jars, but
> have MyFaces implementation jars in the WEB-INF/lib directory. I suspect
> that you probably have some kind of Tomcat/MyFaces configuration issue
> that would be best answered on one of those newsgroups.
>
> If you haven't done so already, I would also suggest that you first go
> through the JSF Basic Tutorial that you will find under Help--> JSF
> Tooling User Guide --> Getting Started.
>
> Regards,
> Gerry Kessler
> WTP JSF Tools Team
>
>
> "Steve Whatmore" <stevenw@sigmasoft.ca> wrote in message
> news:f82iod$m4g$1@build.eclipse.org...
>> Good morning,
>>
>> I am going through the JSF tutorial that I found at the following
>> address:
>>
>> http://www.coreservlets.com/JSF-Tutorial/
>>
>> and the problem is that when I am working on a JSF page in the Eclipse
>> editor it is rendering fine as shown in the attachments.
>>
>> However when I run it in my Tomcat server (Tomcat 6.x), everything inside
>> the <f::view> tag does not render. I have validated this by moving
>> certain standard HTML tags and have indeed narrowed it down to everything
>> inside the <f:view> tag. The page that gets rendered is also shown in one
>> of the attachments, including the actual source view of that page.
>>
>> I checked the that the appropriate JSF jars files have been deployed to
>> the Tomcat instance as evidenced in the attachments
>>
>> Has anyone ran across this problem and more importantly how do I resolve
>> this.
>>
>> Thanks in advance.
>>
>> Steve W
>>
>>
>>
>
>
Previous Topic:JSF page not rendering components inside <f:view> tag during runtime but does in editor
Next Topic:Servlet FacesServlet Exception
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Jul 31 01:30:56 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.25933 seconds