Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Platform - User Assistance (UA) » Minimal Standalone Help error
Minimal Standalone Help error [message #469653] Mon, 01 October 2007 16:08 Go to next message
Eric Roberts is currently offline Eric Roberts
Messages: 24
Registered: July 2009
Junior Member
I have followed the instructions here:
http://help.eclipse.org/help33/index.jsp?topic=/org.eclipse. platform.doc.isv/reference/misc/help_infocenter.html
to install a minimal Standalone Help browser but I'm getting the following
error when I try to start it from the command line. Any ideas?

!SESSION 2007-09-24
16:29:14.910 -----------------------------------------------
eclipse.buildId=@build@
java.version=1.5.0_12
java.vendor=Sun Microsystems Inc.
BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US
Framework arguments: -application org.eclipse.help.base.helpApplication
Command-line arguments: -os win32 -ws win32 -arch x86 -application
org.eclipse.help.base.helpApplication -data C:\Documents and
Settings\eroberts\My
Documents\downloads\eclipse-RCP-M20070921-1145-win32\eclipse \workspace

!ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2007-09-24 16:29:15.752
!MESSAGE Application error
!STACK 1
java.lang.IllegalStateException: Unable to acquire application service.
Ensure that the org.eclipse.core.runtime bundle is resolved and started (see
config.ini).
at
org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher .start(EclipseAppLauncher.java:72)
at
org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseS tarter.java:363)
at
org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseS tarter.java:176)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java: 508)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:447)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1173)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.main(Main.java:1148)
Re: Minimal Standalone Help error [message #469654 is a reply to message #469653] Mon, 01 October 2007 22:06 Go to previous messageGo to next message
Chris Goldthorpe is currently offline Chris Goldthorpe
Messages: 815
Registered: July 2009
Senior Member
This may or may not be related to
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=194483 which was fixed in
3.3.1.
Re: Minimal Standalone Help error [message #469658 is a reply to message #469654] Mon, 08 October 2007 17:41 Go to previous message
Eric Roberts is currently offline Eric Roberts
Messages: 24
Registered: July 2009
Junior Member
Thanks, however, that turned out to be unrelated. The problem was actually
that I didn't have all of the required jars. The required list is given
here

http://help.eclipse.org/help33/index.jsp?topic=/org.eclipse. platform.doc.isv/reference/misc/help_infocenter.html

as

org.apache.lucene
org.eclipse.help
org.eclipse.help.appserver
org.eclipse.help.base
org.eclipse.help.ui
org.eclipse.help.webapp
org.eclipse.tomcat
org.eclipse.ui.forms

However, the complete list actually includes more than this since some of
these need other dependencies. The complete list is as follows:

javax.servlet.jsp
javax.servlet
org.apache.commons.el
org.apache.commons.logging
org.apache.jasper
org.apache.lucene.analysis
org.apache.lucene
org.eclipse.equinox.http.jetty
org.eclipse.equinox.http.registry
org.eclipse.equinox.http.servlet
org.eclipse.equinox.jsp.jasper.registry
org.eclipse.equinox.jsp.jasper
org.eclipse.help.appserver
org.eclipse.help.base
org.eclipse.help.ui
org.eclipse.help.webapp
org.eclipse.help
org.eclipse.osgi.services
org.eclipse.tomcat
org.eclipse.ui.forms
org.mortbay.jetty

This was enough to get the browser running but if I tried to add
documentation plugins they wouldn't show up. I added
org.eclipse.core.runtime and got my docs to work. I realize this last
requirement may not be required by all doc plugins but it was required for
all of our eclipse doc plugins.

I would like to suggest that the main Eclipse doc page mentioned above be
updated to reflect this more complete list. Is this the right list to
report this to?

Eric


"Chris Goldthorpe" <cgold@us.ibm.com> wrote in message
news:fds939$ihn$1@build.eclipse.org...
> This may or may not be related to
> https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=194483 which was fixed in
> 3.3.1.
Re: Minimal Standalone Help error [message #586141 is a reply to message #469653] Mon, 01 October 2007 22:06 Go to previous message
Chris Goldthorpe is currently offline Chris Goldthorpe
Messages: 815
Registered: July 2009
Senior Member
This may or may not be related to
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=194483 which was fixed in
3.3.1.
Re: Minimal Standalone Help error [message #586189 is a reply to message #469654] Mon, 08 October 2007 17:41 Go to previous message
Eric Roberts is currently offline Eric Roberts
Messages: 24
Registered: July 2009
Junior Member
Thanks, however, that turned out to be unrelated. The problem was actually
that I didn't have all of the required jars. The required list is given
here

http://help.eclipse.org/help33/index.jsp?topic=/org.eclipse. platform.doc.isv/reference/misc/help_infocenter.html

as

org.apache.lucene
org.eclipse.help
org.eclipse.help.appserver
org.eclipse.help.base
org.eclipse.help.ui
org.eclipse.help.webapp
org.eclipse.tomcat
org.eclipse.ui.forms

However, the complete list actually includes more than this since some of
these need other dependencies. The complete list is as follows:

javax.servlet.jsp
javax.servlet
org.apache.commons.el
org.apache.commons.logging
org.apache.jasper
org.apache.lucene.analysis
org.apache.lucene
org.eclipse.equinox.http.jetty
org.eclipse.equinox.http.registry
org.eclipse.equinox.http.servlet
org.eclipse.equinox.jsp.jasper.registry
org.eclipse.equinox.jsp.jasper
org.eclipse.help.appserver
org.eclipse.help.base
org.eclipse.help.ui
org.eclipse.help.webapp
org.eclipse.help
org.eclipse.osgi.services
org.eclipse.tomcat
org.eclipse.ui.forms
org.mortbay.jetty

This was enough to get the browser running but if I tried to add
documentation plugins they wouldn't show up. I added
org.eclipse.core.runtime and got my docs to work. I realize this last
requirement may not be required by all doc plugins but it was required for
all of our eclipse doc plugins.

I would like to suggest that the main Eclipse doc page mentioned above be
updated to reflect this more complete list. Is this the right list to
report this to?

Eric


"Chris Goldthorpe" <cgold@us.ibm.com> wrote in message
news:fds939$ihn$1@build.eclipse.org...
> This may or may not be related to
> https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=194483 which was fixed in
> 3.3.1.
Previous Topic:Required Plugins?
Next Topic:How to set Help -> Help Contents
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Jul 29 02:48:14 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01766 seconds