Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » EPF » Unable to launch EPF Composer
Unable to launch EPF Composer [message #47171] Tue, 29 January 2008 03:00 Go to next message
Eclipse User
Originally posted by: pushpa.krishnaswamy.kumaran.com

I am new to Eclipse. I downloaded the Eclipse Process Framework Composer
and extracted it. I ran the application epf.exe. Only the blue eclipse
starting page was shown with copyright details, but nothing else appeared.
The task manager shows the epf composer is running, but I am not able to
see the application. I have not installed Eclipse IDE.

I have the following:
Windows XP with SP 2
j2sdk1.4.2_06
IE 6.0

What am I missing? Why is the application (epf composer) not opening to
show me any menu, or anything else? Do I need to do anything else? Do I
need to have the Eclipse IDE also? Will the epf composer run
independently of the IDE?

Thanks.
Re: Unable to launch EPF Composer [message #47298 is a reply to message #47171] Tue, 29 January 2008 14:21 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: storaskar.xx.xxx.xxx

Which EPF did you download ? If you are using latest EPF build 1.2.0.1 you
need JRE 1.5.

Please follow the instructions given here

http://www.eclipse.org/epf/downloads/tool/tool_downloads.php

--
Shilpa
Re: Unable to launch EPF Composer [message #47355 is a reply to message #47298] Wed, 30 January 2008 02:20 Go to previous messageGo to next message
Roman Smirak is currently offline Roman Smirak
Messages: 136
Registered: July 2009
Senior Member
Hi,

I have changed my ant definition from a process execution:
<exec executable="${dir.epf.composer}/epf">

<arg line="-application org.eclipse.epf.publishing.cmdline.Publish" />

<arg line="-data ${dir.data}" />

<arg line="-nosplash" />

<arg line="-application org.eclipse.epf.publishing.cmdline.Publish" />

<arg line="-libraryPath ${dir.checkout}" />

<arg line="-publishPath ${dir.epf.publish}" />

<arg line="-config TE-RUP_Agile" />

<arg line="-feedback mailto:te.rup@tietoenator.com" />

<arg line="-glossary" />

<arg line="-index" />

<arg line="-publishUnverifiedDiagrams" />

<arg line="-title TE-RUP_Agile" />

<arg line="-vmargs -Xms64m -Xmx512m" />

</exec>

To java:
<java dir="${dir.epf.composer}"
jar=" ${dir.epf.composer}/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0 .0.v20070606.jar "
fork="true" maxmemory="512m" logError="true">

<arg line="-application org.eclipse.epf.publishing.cmdline.Publish" />

<arg line="-ws gtk" />

<arg line="-data ${dir.data}" />

<arg line="-nosplash" />

<arg line="-application org.eclipse.epf.publishing.cmdline.Publish" />

<arg line="-libraryPath ${dir.checkout}" />

<arg line="-publishPath ${dir.epf.publish}" />

<arg line="-config TE-RUP_Agile" />

<arg line="-feedback mailto:te.rup@tietoenator.com" />

<arg line="-glossary" />

<arg line="-index" />

<arg line="-publishUnverifiedDiagrams" />

<arg line="-title TE-RUP_Agile" />

<classpath>

<pathelement
location=" ${dir.epf.composer}/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0 .0.v20070606.jar "
/>

</classpath>

</java>

And now - big surprise - it works! All the pictures are in place. Actually,
the idea behind the change: I have noticed eclipse was refreshing workspace
every time it started; which sounded like problem with process; so I tried
to change it (bug in OS/Java?)...

Anyway, it works I have to move on...

However, I have found 2 picture issues (warning log + they are still missing
in the published config):
Warning: Guideline:req_gathering_techniques: missing resource file
'./../../../openup/guidances/guidelines/resources/Workshop.G IF'
Warning: RoleSet:openup_roles: missing resource file
'./../../openup/rolesets/./resources/OpenUp1_350.jpg'

Have you noticed same problem? I expect GIF or capital letters might be
problem (the references in source xmi?)

Regards,

Roman

"Shilpa Toraskar" <storaskar@xx.xxx.xxx> wrote in message
news:a1c63d4302177a45eb589565681f1702$1@www.eclipse.org...
> Which EPF did you download ? If you are using latest EPF build 1.2.0.1 you
> need JRE 1.5.
> Please follow the instructions given here
>
> http://www.eclipse.org/epf/downloads/tool/tool_downloads.php
>
> --
> Shilpa
>
Re: Unable to launch EPF Composer [message #47385 is a reply to message #47355] Wed, 30 January 2008 02:54 Go to previous message
Roman Smirak is currently offline Roman Smirak
Messages: 136
Registered: July 2009
Senior Member
I'm sorry that's another thread:-)

Roman

"Roman Smirak" <roman.smirak@tietoenator.com> wrote in message
news:fnp8fe$u2n$1@build.eclipse.org...
> Hi,
>
> I have changed my ant definition from a process execution:
> <exec executable="${dir.epf.composer}/epf">
>
> <arg line="-application org.eclipse.epf.publishing.cmdline.Publish" />
>
> <arg line="-data ${dir.data}" />
>
> <arg line="-nosplash" />
>
> <arg line="-application org.eclipse.epf.publishing.cmdline.Publish" />
>
> <arg line="-libraryPath ${dir.checkout}" />
>
> <arg line="-publishPath ${dir.epf.publish}" />
>
> <arg line="-config TE-RUP_Agile" />
>
> <arg line="-feedback mailto:te.rup@tietoenator.com" />
>
> <arg line="-glossary" />
>
> <arg line="-index" />
>
> <arg line="-publishUnverifiedDiagrams" />
>
> <arg line="-title TE-RUP_Agile" />
>
> <arg line="-vmargs -Xms64m -Xmx512m" />
>
> </exec>
>
> To java:
> <java dir="${dir.epf.composer}"
> jar=" ${dir.epf.composer}/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0 .0.v20070606.jar "
> fork="true" maxmemory="512m" logError="true">
>
> <arg line="-application org.eclipse.epf.publishing.cmdline.Publish" />
>
> <arg line="-ws gtk" />
>
> <arg line="-data ${dir.data}" />
>
> <arg line="-nosplash" />
>
> <arg line="-application org.eclipse.epf.publishing.cmdline.Publish" />
>
> <arg line="-libraryPath ${dir.checkout}" />
>
> <arg line="-publishPath ${dir.epf.publish}" />
>
> <arg line="-config TE-RUP_Agile" />
>
> <arg line="-feedback mailto:te.rup@tietoenator.com" />
>
> <arg line="-glossary" />
>
> <arg line="-index" />
>
> <arg line="-publishUnverifiedDiagrams" />
>
> <arg line="-title TE-RUP_Agile" />
>
> <classpath>
>
> <pathelement
> location=" ${dir.epf.composer}/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0 .0.v20070606.jar "
> />
>
> </classpath>
>
> </java>
>
> And now - big surprise - it works! All the pictures are in place.
> Actually, the idea behind the change: I have noticed eclipse was
> refreshing workspace every time it started; which sounded like problem
> with process; so I tried to change it (bug in OS/Java?)...
>
> Anyway, it works I have to move on...
>
> However, I have found 2 picture issues (warning log + they are still
> missing in the published config):
> Warning: Guideline:req_gathering_techniques: missing resource file
> './../../../openup/guidances/guidelines/resources/Workshop.G IF'
> Warning: RoleSet:openup_roles: missing resource file
> './../../openup/rolesets/./resources/OpenUp1_350.jpg'
>
> Have you noticed same problem? I expect GIF or capital letters might be
> problem (the references in source xmi?)
>
> Regards,
>
> Roman
>
> "Shilpa Toraskar" <storaskar@xx.xxx.xxx> wrote in message
> news:a1c63d4302177a45eb589565681f1702$1@www.eclipse.org...
>> Which EPF did you download ? If you are using latest EPF build 1.2.0.1
>> you need JRE 1.5.
>> Please follow the instructions given here
>>
>> http://www.eclipse.org/epf/downloads/tool/tool_downloads.php
>>
>> --
>> Shilpa
>>
>
>
Re: Unable to launch EPF Composer [message #586321 is a reply to message #47171] Tue, 29 January 2008 14:21 Go to previous message
Shilpa Toraskar is currently offline Shilpa Toraskar
Messages: 102
Registered: July 2009
Senior Member
Which EPF did you download ? If you are using latest EPF build 1.2.0.1 you
need JRE 1.5.

Please follow the instructions given here

http://www.eclipse.org/epf/downloads/tool/tool_downloads.php

--
Shilpa
Re: Unable to launch EPF Composer [message #586359 is a reply to message #47298] Wed, 30 January 2008 02:20 Go to previous message
Roman Smirak is currently offline Roman Smirak
Messages: 136
Registered: July 2009
Senior Member
Hi,

I have changed my ant definition from a process execution:
<exec executable="${dir.epf.composer}/epf">

<arg line="-application org.eclipse.epf.publishing.cmdline.Publish" />

<arg line="-data ${dir.data}" />

<arg line="-nosplash" />

<arg line="-application org.eclipse.epf.publishing.cmdline.Publish" />

<arg line="-libraryPath ${dir.checkout}" />

<arg line="-publishPath ${dir.epf.publish}" />

<arg line="-config TE-RUP_Agile" />

<arg line="-feedback mailto:te.rup@tietoenator.com" />

<arg line="-glossary" />

<arg line="-index" />

<arg line="-publishUnverifiedDiagrams" />

<arg line="-title TE-RUP_Agile" />

<arg line="-vmargs -Xms64m -Xmx512m" />

</exec>

To java:
<java dir="${dir.epf.composer}"
jar=" ${dir.epf.composer}/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0 .0.v20070606.jar "
fork="true" maxmemory="512m" logError="true">

<arg line="-application org.eclipse.epf.publishing.cmdline.Publish" />

<arg line="-ws gtk" />

<arg line="-data ${dir.data}" />

<arg line="-nosplash" />

<arg line="-application org.eclipse.epf.publishing.cmdline.Publish" />

<arg line="-libraryPath ${dir.checkout}" />

<arg line="-publishPath ${dir.epf.publish}" />

<arg line="-config TE-RUP_Agile" />

<arg line="-feedback mailto:te.rup@tietoenator.com" />

<arg line="-glossary" />

<arg line="-index" />

<arg line="-publishUnverifiedDiagrams" />

<arg line="-title TE-RUP_Agile" />

<classpath>

<pathelement
location=" ${dir.epf.composer}/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0 .0.v20070606.jar "
/>

</classpath>

</java>

And now - big surprise - it works! All the pictures are in place. Actually,
the idea behind the change: I have noticed eclipse was refreshing workspace
every time it started; which sounded like problem with process; so I tried
to change it (bug in OS/Java?)...

Anyway, it works I have to move on...

However, I have found 2 picture issues (warning log + they are still missing
in the published config):
Warning: Guideline:req_gathering_techniques: missing resource file
'./../../../openup/guidances/guidelines/resources/Workshop.G IF'
Warning: RoleSet:openup_roles: missing resource file
'./../../openup/rolesets/./resources/OpenUp1_350.jpg'

Have you noticed same problem? I expect GIF or capital letters might be
problem (the references in source xmi?)

Regards,

Roman

"Shilpa Toraskar" <storaskar@xx.xxx.xxx> wrote in message
news:a1c63d4302177a45eb589565681f1702$1@www.eclipse.org...
> Which EPF did you download ? If you are using latest EPF build 1.2.0.1 you
> need JRE 1.5.
> Please follow the instructions given here
>
> http://www.eclipse.org/epf/downloads/tool/tool_downloads.php
>
> --
> Shilpa
>
Re: Unable to launch EPF Composer [message #586366 is a reply to message #47355] Wed, 30 January 2008 02:54 Go to previous message
Roman Smirak is currently offline Roman Smirak
Messages: 136
Registered: July 2009
Senior Member
I'm sorry that's another thread:-)

Roman

"Roman Smirak" <roman.smirak@tietoenator.com> wrote in message
news:fnp8fe$u2n$1@build.eclipse.org...
> Hi,
>
> I have changed my ant definition from a process execution:
> <exec executable="${dir.epf.composer}/epf">
>
> <arg line="-application org.eclipse.epf.publishing.cmdline.Publish" />
>
> <arg line="-data ${dir.data}" />
>
> <arg line="-nosplash" />
>
> <arg line="-application org.eclipse.epf.publishing.cmdline.Publish" />
>
> <arg line="-libraryPath ${dir.checkout}" />
>
> <arg line="-publishPath ${dir.epf.publish}" />
>
> <arg line="-config TE-RUP_Agile" />
>
> <arg line="-feedback mailto:te.rup@tietoenator.com" />
>
> <arg line="-glossary" />
>
> <arg line="-index" />
>
> <arg line="-publishUnverifiedDiagrams" />
>
> <arg line="-title TE-RUP_Agile" />
>
> <arg line="-vmargs -Xms64m -Xmx512m" />
>
> </exec>
>
> To java:
> <java dir="${dir.epf.composer}"
> jar=" ${dir.epf.composer}/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0 .0.v20070606.jar "
> fork="true" maxmemory="512m" logError="true">
>
> <arg line="-application org.eclipse.epf.publishing.cmdline.Publish" />
>
> <arg line="-ws gtk" />
>
> <arg line="-data ${dir.data}" />
>
> <arg line="-nosplash" />
>
> <arg line="-application org.eclipse.epf.publishing.cmdline.Publish" />
>
> <arg line="-libraryPath ${dir.checkout}" />
>
> <arg line="-publishPath ${dir.epf.publish}" />
>
> <arg line="-config TE-RUP_Agile" />
>
> <arg line="-feedback mailto:te.rup@tietoenator.com" />
>
> <arg line="-glossary" />
>
> <arg line="-index" />
>
> <arg line="-publishUnverifiedDiagrams" />
>
> <arg line="-title TE-RUP_Agile" />
>
> <classpath>
>
> <pathelement
> location=" ${dir.epf.composer}/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0 .0.v20070606.jar "
> />
>
> </classpath>
>
> </java>
>
> And now - big surprise - it works! All the pictures are in place.
> Actually, the idea behind the change: I have noticed eclipse was
> refreshing workspace every time it started; which sounded like problem
> with process; so I tried to change it (bug in OS/Java?)...
>
> Anyway, it works I have to move on...
>
> However, I have found 2 picture issues (warning log + they are still
> missing in the published config):
> Warning: Guideline:req_gathering_techniques: missing resource file
> './../../../openup/guidances/guidelines/resources/Workshop.G IF'
> Warning: RoleSet:openup_roles: missing resource file
> './../../openup/rolesets/./resources/OpenUp1_350.jpg'
>
> Have you noticed same problem? I expect GIF or capital letters might be
> problem (the references in source xmi?)
>
> Regards,
>
> Roman
>
> "Shilpa Toraskar" <storaskar@xx.xxx.xxx> wrote in message
> news:a1c63d4302177a45eb589565681f1702$1@www.eclipse.org...
>> Which EPF did you download ? If you are using latest EPF build 1.2.0.1
>> you need JRE 1.5.
>> Please follow the instructions given here
>>
>> http://www.eclipse.org/epf/downloads/tool/tool_downloads.php
>>
>> --
>> Shilpa
>>
>
>
Previous Topic:Equinox launcher failes on linux
Next Topic:Export to OpenProj
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Jul 22 19:50:18 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03510 seconds