Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Mylyn » Strange behaviour of Mylyn ActivityTimerThread
Strange behaviour of Mylyn ActivityTimerThread [message #43906] Fri, 22 February 2008 09:18 Go to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: mauro.molinari.cardinis.com

Hello all!
This morning I noticed a strange behaviour caused by a Mylyn thread.
Yesterday I left my PC on, with Eclipse open and an active task. This
morning I returned, I did some very little work, then left Eclipse there
again.
All editors where closed: actually, I can't remember if they where open
last evening (and closed by Mylyn because of my inactivity) or if there
were not any open editor at all (Eclipse was reopened after a crash,
before leaving it there all night long).

Well, the strange behaviour is this: even if Eclipse wasn't doing
ANYTHING (the progress view was empty and I was doing other activities
with other programs), the heap was going up and down continuously, as
reported by Eclipse heap monitor. Moreover, Eclipse consumed a good
amount of CPU (with peaks of 80% or so...).
So I decided to open jconsole and monitor Eclipse...
What I saw is that the "Memory Pool PS Old Gen" was continuously going
up and down (from about 150 MB to almost 500 MB) with a period of about
2 minutes...
I checked all the threads and this one made me suspicious:

Name: Thread-6
State: TIMED_WAITING
Total blocked: 0 Total waited: 11.054

Stack trace:
java.lang.Thread.sleep(Native Method)
org.eclipse.mylyn.monitor.core.ActivityTimerThread.run(Activ ityTimerThread.java:64)

The "Total waited" value seemed quite high to me, comparable with that
of the finalizer thread...

So I did this trial: I switched off the currently active task and...
MAGIC... Eclipse stopped to consume CPU, the heap activity stopped to
change so much and the "Memory Pool PS Old Gen" graph became flat at once...

Do you have any suspicion of what was going on? As I said, I wasn't
doing anything in Eclipse, its window was in the background while I was
being browsing the web for about an hour or so from the last time I made
a simple operation in Eclipse (a CVS operation).

Cheers,
Mauro.
Re: Strange behaviour of Mylyn ActivityTimerThread [message #44117 is a reply to message #43906] Wed, 27 February 2008 03:03 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: steffen.pingel.eclipse.org

Mauro, that sounds like a bug. Please file a new report and include all your
detailed observations in the description:

http://www.eclipse.org/mylyn/bugs/

Thanks.

Steffen
Re: Strange behaviour of Mylyn ActivityTimerThread [message #44148 is a reply to message #44117] Wed, 27 February 2008 10:19 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: mauro.molinari.cardinis.com

Steffen Pingel ha scritto:
> Mauro, that sounds like a bug. Please file a new report and include all your
> detailed observations in the description:
>
> http://www.eclipse.org/mylyn/bugs/
>
> Thanks.
>
> Steffen

Thank you Steffen, I did as suggested:
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=220528

Mauro.
Re: Strange behaviour of Mylyn ActivityTimerThread [message #588076 is a reply to message #43906] Wed, 27 February 2008 03:03 Go to previous message
Steffen Pingel is currently offline Steffen PingelFriend
Messages: 706
Registered: July 2009
Senior Member
Mauro, that sounds like a bug. Please file a new report and include all your
detailed observations in the description:

http://www.eclipse.org/mylyn/bugs/

Thanks.

Steffen
Re: Strange behaviour of Mylyn ActivityTimerThread [message #588090 is a reply to message #44117] Wed, 27 February 2008 10:19 Go to previous message
Mauro Molinari is currently offline Mauro MolinariFriend
Messages: 281
Registered: July 2009
Senior Member
Steffen Pingel ha scritto:
> Mauro, that sounds like a bug. Please file a new report and include all your
> detailed observations in the description:
>
> http://www.eclipse.org/mylyn/bugs/
>
> Thanks.
>
> Steffen

Thank you Steffen, I did as suggested:
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=220528

Mauro.
Previous Topic:keyboard shortcut questions
Next Topic:JIRA Connector: Error when connection via HTTPS
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Dec 18 18:37:55 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01897 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software