Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » GMT (Generative Modeling Technologies) » [TCS]:Problem to generate the Extractor.
[TCS]:Problem to generate the Extractor. [message #380178] Wed, 24 October 2007 21:26 Go to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: youssedek.gmail.com

Hi,
I'm spirit to test the Program example of TCSZoo.
But I did'nt arrive to generate the good result.
It is always a empty model (AlarmClock.pgrm.xmi).

I reinstalled the eclipse(Europa 3.3,EMF 2.3, Atl 2.0, AMMA Script ....)
but always the same result how you me advised to solve this problem????

thank you
Youssef
Re: [TCS]:Problem to generate the Extractor. [message #380332 is a reply to message #380178] Thu, 08 November 2007 13:24 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: youssedek.gmail.com

Hi freddy
My Eclipse contains the task "Eclipse Specific Task" but I always have the
same problem ,my extractor generate a empty file. and here the result of
the generation of the extractor

Buildfile: /home/ydkiouak/workspace1/Program/Extraxteur_build.xml

extraction:
[echo] ==== Loading Models to serialize AlarmClock.xmi ==========
[am3.loadModel] INFO: Loading of model source
[am3.loadModel] INFO: Loading of model TCS
[am3.loadModel] INFO: Loading of model MyLanguage-TCS
[echo] ==== serializing AlarmClock.xmi ==========
[am3.saveModel] INFO: Saving model source
[am3.saveModel] Error: no root found.
BUILD SUCCESSFUL
Total time: 912 milliseconds

you can explain me the problem?
and how to solve it?
thank you
Youssef
Re: [TCS]:Problem to generate the Extractor. [message #380333 is a reply to message #380332] Thu, 08 November 2007 17:43 Go to previous messageGo to next message
Marcos Didonet Del Fabro is currently offline Marcos Didonet Del FabroFriend
Messages: 84
Registered: July 2009
Member
Hello,

check the contents of the model you want to extract. This error usually
happens when you have more than one root element, or no elements at all.
For instance, you should not have <xmi:XMI xmi:version="2.0"> element as
the root.

Regards,

Marcos.


dkiouak youssef wrote:
> Hi freddy
> My Eclipse contains the task "Eclipse Specific Task" but I always have
> the same problem ,my extractor generate a empty file. and here the
> result of the generation of the extractor
>
> Buildfile: /home/ydkiouak/workspace1/Program/Extraxteur_build.xml
>
> extraction:
> [echo] ==== Loading Models to serialize AlarmClock.xmi ==========
> [am3.loadModel] INFO: Loading of model source
> [am3.loadModel] INFO: Loading of model TCS
> [am3.loadModel] INFO: Loading of model MyLanguage-TCS
> [echo] ==== serializing AlarmClock.xmi ==========
> [am3.saveModel] INFO: Saving model source
> [am3.saveModel] Error: no root found.
> BUILD SUCCESSFUL
> Total time: 912 milliseconds
>
> you can explain me the problem?
> and how to solve it?
> thank you
> Youssef
>
Re: [TCS]:Problem to generate the Extractor. [message #380335 is a reply to message #380333] Mon, 12 November 2007 09:44 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: youssedek.gmail.com

Hi Marcos,
my model contains the element root
and here the extract of my model:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<PetriNetForText:Modele xmi:version="2.0"
xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xmlns:PetriNetForText="http://PetriNetForText">
<elements xsi:type="PetriNetForText:PetriNet" name="test"/>
.....
.....
..
</elements>
</PetriNetForText:Modele>

you can indicate me an example in TCS Zoo to which you tested (I'm
interested especially to the extraxtor??)

thanks you
Youssef
Re: [TCS]:Problem to generate the Extractor. [message #380339 is a reply to message #380335] Tue, 13 November 2007 08:39 Go to previous message
Marcos Didonet Del Fabro is currently offline Marcos Didonet Del FabroFriend
Messages: 84
Registered: July 2009
Member
Hi,

below there is an example of an Ant script that extracts a SQL-DDL
model. It is used in an AMW use case (KM32SQL -
http://www.eclipse.org/gmt/amw/usecases/modelgen/).

<echo message="Preparing SQL extraction.."/>

<am3.loadModel modelHandler="EMF" name="TCS" metamodel="MOF"
path="${path}/scripts/TCS.ecore" />

<am3.loadModel modelHandler="EMF" name="SQLDDL.tcs" metamodel="TCS"
path="${path}/scripts/SQLDDL-TCS.ecore"/>

<am3.saveModel model="SQL_MODEL" path="${path}/models/mantis-sql.sql">
<extractor name="ebnf">
<param name="format" value="SQLDDL.tcs"/>
</extractor>
</am3.saveModel>


Regards,

Marcos.

Dkiouak youssef wrote:
> Hi Marcos,
> my model contains the element root
> and here the extract of my model:
>
> <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
> <PetriNetForText:Modele xmi:version="2.0"
> xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
> xmlns:PetriNetForText="http://PetriNetForText">
> <elements xsi:type="PetriNetForText:PetriNet" name="test"/>
> .....
> .....
> ..
> </elements>
> </PetriNetForText:Modele>
>
> you can indicate me an example in TCS Zoo to which you tested (I'm
> interested especially to the extraxtor??)
>
> thanks you
> Youssef
>
Re: [TCS]:Problem to generate the Extractor. [message #608247 is a reply to message #380178] Thu, 08 November 2007 13:24 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: youssedek.gmail.com

Hi freddy
My Eclipse contains the task "Eclipse Specific Task" but I always have the
same problem ,my extractor generate a empty file. and here the result of
the generation of the extractor

Buildfile: /home/ydkiouak/workspace1/Program/Extraxteur_build.xml

extraction:
[echo] ==== Loading Models to serialize AlarmClock.xmi ==========
[am3.loadModel] INFO: Loading of model source
[am3.loadModel] INFO: Loading of model TCS
[am3.loadModel] INFO: Loading of model MyLanguage-TCS
[echo] ==== serializing AlarmClock.xmi ==========
[am3.saveModel] INFO: Saving model source
[am3.saveModel] Error: no root found.
BUILD SUCCESSFUL
Total time: 912 milliseconds

you can explain me the problem?
and how to solve it?
thank you
Youssef
Re: [TCS]:Problem to generate the Extractor. [message #608248 is a reply to message #380332] Thu, 08 November 2007 17:43 Go to previous message
Marcos Didonet Del Fabro is currently offline Marcos Didonet Del FabroFriend
Messages: 84
Registered: July 2009
Member
Hello,

check the contents of the model you want to extract. This error usually
happens when you have more than one root element, or no elements at all.
For instance, you should not have <xmi:XMI xmi:version="2.0"> element as
the root.

Regards,

Marcos.


dkiouak youssef wrote:
> Hi freddy
> My Eclipse contains the task "Eclipse Specific Task" but I always have
> the same problem ,my extractor generate a empty file. and here the
> result of the generation of the extractor
>
> Buildfile: /home/ydkiouak/workspace1/Program/Extraxteur_build.xml
>
> extraction:
> [echo] ==== Loading Models to serialize AlarmClock.xmi ==========
> [am3.loadModel] INFO: Loading of model source
> [am3.loadModel] INFO: Loading of model TCS
> [am3.loadModel] INFO: Loading of model MyLanguage-TCS
> [echo] ==== serializing AlarmClock.xmi ==========
> [am3.saveModel] INFO: Saving model source
> [am3.saveModel] Error: no root found.
> BUILD SUCCESSFUL
> Total time: 912 milliseconds
>
> you can explain me the problem?
> and how to solve it?
> thank you
> Youssef
>
Re: [TCS]:Problem to generate the Extractor. [message #608250 is a reply to message #380333] Mon, 12 November 2007 09:44 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: youssedek.gmail.com

Hi Marcos,
my model contains the element root
and here the extract of my model:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<PetriNetForText:Modele xmi:version="2.0"
xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xmlns:PetriNetForText="http://PetriNetForText">
<elements xsi:type="PetriNetForText:PetriNet" name="test"/>
.....
.....
..
</elements>
</PetriNetForText:Modele>

you can indicate me an example in TCS Zoo to which you tested (I'm
interested especially to the extraxtor??)

thanks you
Youssef
Re: [TCS]:Problem to generate the Extractor. [message #608253 is a reply to message #380335] Tue, 13 November 2007 08:39 Go to previous message
Marcos Didonet Del Fabro is currently offline Marcos Didonet Del FabroFriend
Messages: 84
Registered: July 2009
Member
Hi,

below there is an example of an Ant script that extracts a SQL-DDL
model. It is used in an AMW use case (KM32SQL -
http://www.eclipse.org/gmt/amw/usecases/modelgen/).

<echo message="Preparing SQL extraction.."/>

<am3.loadModel modelHandler="EMF" name="TCS" metamodel="MOF"
path="${path}/scripts/TCS.ecore" />

<am3.loadModel modelHandler="EMF" name="SQLDDL.tcs" metamodel="TCS"
path="${path}/scripts/SQLDDL-TCS.ecore"/>

<am3.saveModel model="SQL_MODEL" path="${path}/models/mantis-sql.sql">
<extractor name="ebnf">
<param name="format" value="SQLDDL.tcs"/>
</extractor>
</am3.saveModel>


Regards,

Marcos.

Dkiouak youssef wrote:
> Hi Marcos,
> my model contains the element root
> and here the extract of my model:
>
> <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
> <PetriNetForText:Modele xmi:version="2.0"
> xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
> xmlns:PetriNetForText="http://PetriNetForText">
> <elements xsi:type="PetriNetForText:PetriNet" name="test"/>
> .....
> .....
> ..
> </elements>
> </PetriNetForText:Modele>
>
> you can indicate me an example in TCS Zoo to which you tested (I'm
> interested especially to the extraxtor??)
>
> thanks you
> Youssef
>
Previous Topic:[TCS]:Error with TCS Wizard
Next Topic:[Announce] The EclipseCon 2008 Submission Deadline is Rapidly Approaching.
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Dec 19 00:39:19 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02107 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software