Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » General (non-technical) » Eclipse Foundation » Crashing eclipse 3.2, permmem error
Crashing eclipse 3.2, permmem error [message #38554] Sat, 12 August 2006 15:14 Go to next message
Eclipse User
Originally posted by: user.domain.com

Hi

Im not sure if this the right list to pose this question so please guide
me tot the right location.

The new eclise 3.2 keeps crashing , i.e. the eclipse.exe stops rather
often. and often it blocks the machine by consuming 99% of the
processing resources.

I got a 1 GB machine and eclipse.ini says:
-vmargs
-Xms128m
-Xmx400m


However when using a memory monitor plugin the actual consumption varies
between 45 MB to 95MB, and not close to 128.
Doing GC from time to time has no visable effect.

This is a relatively new happening and previously I hve had no problems
with eclipse and other application behave as before.

Any hint on what is the cause or any hints for possible solutions?

thanks for any feedback
/anders
Re: Crashing eclipse 3.2, permmem error [message #38587 is a reply to message #38554] Sun, 13 August 2006 23:26 Go to previous message
Darin Swanson is currently offline Darin Swanson
Messages: 2386
Registered: July 2009
Senior Member
Permgen memory is different than heap.

There has been reported issues with problems with some VM vendors with
handling permgen space.

You may need to specify another VM argument:
-XX:MaxPermSize=128m .

See one of the many bugs on this issue, possibly starting at:
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=129490#c63

HTH
Darins

<user@domain.com> wrote in message news:ebl9as$faq$1@utils.eclipse.org...
> Hi
>
> Im not sure if this the right list to pose this question so please guide
> me tot the right location.
>
> The new eclise 3.2 keeps crashing , i.e. the eclipse.exe stops rather
> often. and often it blocks the machine by consuming 99% of the processing
> resources.
>
> I got a 1 GB machine and eclipse.ini says:
> -vmargs
> -Xms128m
> -Xmx400m
>
>
> However when using a memory monitor plugin the actual consumption varies
> between 45 MB to 95MB, and not close to 128.
> Doing GC from time to time has no visable effect.
>
> This is a relatively new happening and previously I hve had no problems
> with eclipse and other application behave as before.
>
> Any hint on what is the cause or any hints for possible solutions?
>
> thanks for any feedback
> /anders
Previous Topic:Perforce plugin causes project build failure
Next Topic:XML Topics in Eclipse Help
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Jul 28 00:31:44 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02493 seconds