Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Dynamic Languages Toolkit (DLTK) » Problems stepping into Ruby methods
Problems stepping into Ruby methods [message #35573] Thu, 29 January 2009 12:36 Go to next message
Derek Palma is currently offline Derek Palma
Messages: 141
Registered: July 2009
Senior Member
Hi,

I have DLTK .95 installed on my Genymede modeling download on Fedora Linux
10 x64 as well as ruby 1.8.6 and the ruby-debug gem. The IDE seems to detect
the ruby-debug gem because the preferences seem to work which don't work
when it is not installed. However, when try to debug ruby code if I step
into a method in another file I see a new editor pane with title DBGP:
<targetFileName> and in the pane I see a message saying 'dbgp: source
lookup'. It seems that the debugger cannot find the source for the file
contating the method I am stepping into although in this particular case it
is in the same directory as the calling source.

I presume I have some kind of configuration or installation problem.

Thanks for any help in advance!
Derek
Re: Problems stepping into Ruby methods [message #35740 is a reply to message #35573] Thu, 12 February 2009 05:30 Go to previous message
Alex Panchenko is currently offline Alex Panchenko
Messages: 342
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Derek,

Would you please check if DLTK 1.0 version works for you?
There are several improvements in the DLTK debug support, so probably it
is already fixed.

Regards,
Alex

Derek Palma wrote:
> Hi,
>
> I have DLTK .95 installed on my Genymede modeling download on Fedora
> Linux 10 x64 as well as ruby 1.8.6 and the ruby-debug gem. The IDE seems
> to detect the ruby-debug gem because the preferences seem to work which
> don't work when it is not installed. However, when try to debug ruby
> code if I step into a method in another file I see a new editor pane
> with title DBGP: <targetFileName> and in the pane I see a message saying
> 'dbgp: source lookup'. It seems that the debugger cannot find the source
> for the file contating the method I am stepping into although in this
> particular case it is in the same directory as the calling source.
>
> I presume I have some kind of configuration or installation problem.
>
> Thanks for any help in advance!
> Derek
Previous Topic:[BUILD] S-1.0M5-200902060933
Next Topic:DLTK vs IMP vs XText
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Jul 26 11:28:33 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01652 seconds