Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » DTP » Tables are not shown under the Schema folder
Tables are not shown under the Schema folder [message #31321] Mon, 11 June 2007 18:21 Go to next message
Marcos is currently offline Marcos
Messages: 68
Registered: July 2009
Member
- Eclipse 3.3RC2 (Build id: I20070525-1350)
- WTP 2.0RC2 (complete)
- Java 5 Update 11

Hello, everybody!

Why the tables for a Schema that I have are not being shown in the Data
Source Explorer view? What do I have to do to show it? All the Catalogs
and Schemas are visible, but not the Dependencies, Stored Procedures,
Tables, etc. under the Schemas. I think that is because of this that I'm
getting the following error message in a EJB project that uses JPA.

Schema "MARCOS" cannot be resolved for table "GE_FUNCIONARIOS"

The Schema "MARCOS" is listed in the Data Source Explorer, but not its
tables. I think that the JPA plugin is trying to find the table under the
schema, but it can't because it's not listed there. I think that solving
this will solve this problem that I have reported some days ago in the JPA
newsgroup:

http://www.eclipse.org/newsportal/article.php?id=357&gro up=eclipse.technology.dali#357

Thank you.

Marcos
Re: Tables are not shown under the Schema folder [message #31368 is a reply to message #31321] Wed, 13 June 2007 11:40 Go to previous message
Marcos is currently offline Marcos
Messages: 68
Registered: July 2009
Member
Marcos wrote:

> - Eclipse 3.3RC2 (Build id: I20070525-1350)
> - WTP 2.0RC2 (complete)
> - Java 5 Update 11

> Hello, everybody!

> Why the tables for a Schema that I have are not being shown in the Data
> Source Explorer view? What do I have to do to show it? All the Catalogs
> and Schemas are visible, but not the Dependencies, Stored Procedures,
> Tables, etc. under the Schemas. I think that is because of this that I'm
> getting the following error message in a EJB project that uses JPA.

> Schema "MARCOS" cannot be resolved for table "GE_FUNCIONARIOS"

> The Schema "MARCOS" is listed in the Data Source Explorer, but not its
> tables. I think that the JPA plugin is trying to find the table under the
> schema, but it can't because it's not listed there. I think that solving
> this will solve this problem that I have reported some days ago in the JPA
> newsgroup:

>
http://www.eclipse.org/newsportal/article.php?id=357&gro up=eclipse.technology.dali#357

> Thank you.

> Marcos

Hello!
I'm sorry for my insistence on this, but I really need to know why the
tables
are not being shown in the Data Source Explorer view in order to find a
solution to my problem. I'm developing an EJB 3.0 project that uses
entities,
but the Dali plugin is not able to validate my entity classes correctly
because it can't find the tables in the Data Source Explorer view. I know
that the JPA plugin needs the DTP to work properly. So, I keep getting
messages like this in the Problems view:

Schema "MARCOS" cannot be resolved for table "GE_FUNCIONARIOS"

In my data base this tables really exists under this schema (user name),
but it is not shown in the Data Source Explorer view. The view shows all
the
schemas, but not the tables. The Tables folder is empty. However, I don't
get
any error message that could be a hint to me to know the source of the
problem.
It simply doesn't show the tables.

I have already reinstalled Eclipse and all the plugins needed to develop
web
applications:

Eclipse 3.3RC2
EMF-sdk 2.3.0RC2
GEF-sdk 3.3RC2
DTP-sdk 1.5RC2
WTP 2.0RC2

But the problem persists. The data base that I'm using is Microsoft SQL
Server 2000
version 8.00.2039 located in a remote machine in the same LAN. The machine
that I
use for development has the Microsoft SQL Server 2000 version 8.00.194,
but I'm
connecting to the remote machine. The JDBC driver is SQL Server 2005 JDBC
Driver 1.1
from Microsoft (this driver works with SQL Server 2005 and 2000). The name
of the
driver jar file is sqljdbc.jar.

I would appreciate any kind of help from you as I'm just waiting to solve
this
problem to continue with the development of my application.

Thank you very much.

Marcos
Re: Tables are not shown under the Schema folder [message #585894 is a reply to message #31321] Wed, 13 June 2007 11:40 Go to previous message
Marcos is currently offline Marcos
Messages: 68
Registered: July 2009
Member
Marcos wrote:

> - Eclipse 3.3RC2 (Build id: I20070525-1350)
> - WTP 2.0RC2 (complete)
> - Java 5 Update 11

> Hello, everybody!

> Why the tables for a Schema that I have are not being shown in the Data
> Source Explorer view? What do I have to do to show it? All the Catalogs
> and Schemas are visible, but not the Dependencies, Stored Procedures,
> Tables, etc. under the Schemas. I think that is because of this that I'm
> getting the following error message in a EJB project that uses JPA.

> Schema "MARCOS" cannot be resolved for table "GE_FUNCIONARIOS"

> The Schema "MARCOS" is listed in the Data Source Explorer, but not its
> tables. I think that the JPA plugin is trying to find the table under the
> schema, but it can't because it's not listed there. I think that solving
> this will solve this problem that I have reported some days ago in the JPA
> newsgroup:

>
http://www.eclipse.org/newsportal/article.php?id=357&gro up=eclipse.technology.dali#357

> Thank you.

> Marcos

Hello!
I'm sorry for my insistence on this, but I really need to know why the
tables
are not being shown in the Data Source Explorer view in order to find a
solution to my problem. I'm developing an EJB 3.0 project that uses
entities,
but the Dali plugin is not able to validate my entity classes correctly
because it can't find the tables in the Data Source Explorer view. I know
that the JPA plugin needs the DTP to work properly. So, I keep getting
messages like this in the Problems view:

Schema "MARCOS" cannot be resolved for table "GE_FUNCIONARIOS"

In my data base this tables really exists under this schema (user name),
but it is not shown in the Data Source Explorer view. The view shows all
the
schemas, but not the tables. The Tables folder is empty. However, I don't
get
any error message that could be a hint to me to know the source of the
problem.
It simply doesn't show the tables.

I have already reinstalled Eclipse and all the plugins needed to develop
web
applications:

Eclipse 3.3RC2
EMF-sdk 2.3.0RC2
GEF-sdk 3.3RC2
DTP-sdk 1.5RC2
WTP 2.0RC2

But the problem persists. The data base that I'm using is Microsoft SQL
Server 2000
version 8.00.2039 located in a remote machine in the same LAN. The machine
that I
use for development has the Microsoft SQL Server 2000 version 8.00.194,
but I'm
connecting to the remote machine. The JDBC driver is SQL Server 2005 JDBC
Driver 1.1
from Microsoft (this driver works with SQL Server 2005 and 2000). The name
of the
driver jar file is sqljdbc.jar.

I would appreciate any kind of help from you as I'm just waiting to solve
this
problem to continue with the development of my application.

Thank you very much.

Marcos
Previous Topic:Feature version and update site
Next Topic:Connection Framework for RCP - Best practises?
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Sep 17 23:58:18 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01812 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software